Sudija M. J.
Privatna arhiva
Sudija M. J.

Privatna arhiva

Sudija M. J., Foto: Privatna arhiva

Nakon što je Z.C. (63), bivši partner sudije iz Osnovnog suda u Vranju M.J (38) izneo u javnost tvrdnje, da mu je navodno atraktivna pravnica ispričala da je primila mito od 5.000 evra, kako bi izvršila pritisak na Apelacioni sud u Nišu da ukine presudu anesteziologu Slaviši Kanački i otorinolaringologu Darko Civkarovski, koji su proglašeni krivim za nesavesno lečenje pokojne Dijane Marinković (5), u porodici preminule devojčice opet su se otvorile stare rane.

Ivana Marinković, majka devojčice koja se lečila u bolnici u Vranju, a koja je preminula nakon upale grla u januaru 2011., kaže za "Alo!" da je afera o sudiji Osnovnog suda u Vranju M.J. nije iznenadila, ali je izazvala tugu u porodici, jer, kako tvrdi ni posle sedam godina ne uspevaju da isteraju pravdu na čistac.

Dijana Marinković

privatna arhiva

Preminula pre sedam godina zbog lekarske greške... Dijana Marinković, Foto: privatna arhiva

 

Veštaci potvrdili grešku lekara!

Dijana Marinković iz Ćukovca je umrla na dečijem odeljenju Opšte bolnice u Vranju 8. januara 2011. nakon gušenja, usled potpunog zatvaranja disajnih puteva na početnom delu grkljana. Mediji su ranije preneli da su nakon prijema u Službi hitne medicinske pomoći devojčica bez pregleda prebačena na dečije odeljenje u bolnicu, a da su roditelji morali da razvaljuju bolnička vrata jer im se ćerka gušila. U zbrinjavanju petogodišnje Dijane učestvovalo je protoro lekara specijalista, a o smrti je roditelje obavestio Kačanski. Prema nalazima i mišljenjima sudsko-medicinskog odbora veštaka iz Niša i Beograda, dvojica optuženih lekara su nesavesno lečili devojčicu jer nisu prepoznali neposrednu životnu ugroženost deteta.

- Kada je pravosuđe u Vranju u pitanju, ništa nas ne može začuditi. M.J. je na našem slučaju radila kao istražni sudija. Uvek kada smo imali kontakt sa njom delovala je nezainteresovano i svaki put se činio kao da je slučajno navratila u sud. Ako je zaista primila mito, ona je žena bez osećanja i svako ko ima dete treba da stavi prst na čelo. Iskreno, nisam iznenađena jer sam se od smrti ćerke svečega nagledala – kaže gospođa Marinković i otkriva da je čula mnogo loših priča u vezi sa vođenjem slučaja njne preminule ćerke.

- Ti lekari su vrlo bogati i mnogo ljudi mi je reklo da su prodali kuće kako bi se spasili. Korupcija je normalna stvar u sudstvu i to je ono od čega strepimo. Kada je krivično veće Osnovog suda u Vranju, kojim je predsedavala sudija Dragana Stanković Tasić, lekare proglasio krivim i kaznio robijom na tri godine, bili smo zadovoljni. Ipak, je ranija praksa govorila da lekari ne mogu da dobiju više godina robije. Međutim, nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu i opet vratio slučaj Osnovnom sudu, shvatili smo da je po sredi korupcija - uverava majka preminule devojčice i ističe da sa nestrpljenjem očekuje kraj suđenja.

- Za nekoliko dana ponovo treba da počne veštačenje, a nadamo se i brzoj presudi. Ako lekari ne budu proglašeni krivim mi ćemo se sigurno žaliti Strazburu. Oni i dalje rade u bolnici u Vranju, a nama je cilj da svaki roditelj zna kome vodi decu na lečenje. Svima u pravosuđu neka ide na čast, ako se bogate na muci naroda. Našu ćerku niko ne može da vrati i bol za njom će uvek biti prisutna, a mi verujemo da će pravda posle mnogo godina biti zadovoljena – zaključila je Marinkvoćeva.

Ivana Marinković

privatna arhiva

Majka devojčice čeka pravdu za smrt ćerke... Ivana Marinković, Foto: privatna arhiva

Do zaključenja ovog broja sudija Osnovnog suda u Vranju M.J. nije bila dostupna za komentar, niti je odgovarala na poruke. Takođe, na telefon se nije javljala ni portparol suda, sudija Aleksandra Tošić-Arsić.

Marijin advokat: Sudiji pozlilo!

Advokat M.J. Dragan Nikolić kaže za "Alo!" da je se sudiji slošilo nakon što su u javnost izašele eksplicitne fotografije, na kojima je navodno ona.

- Objavljene su užasne laži i neistine. Takozvani izvor je psihopatološka ličnost. Naneta je ogromna šteta ne samo mojoj klijentkinji, nego i vranjskom pravosuđu, čiju podršku imamo. U vranjskom pravosuđu niko ne veruje u fotomontaže. M.J. je zbog stresa pozlilo - rekao je Nikolić.

Pročitajte još: