Manijak pipkao žene
Alo! / M. Jošida
Manijak pipkao žene

Alo! / M. Jošida

Manijak pipkao žene, Foto: Alo! / M. Jošida

- Stvorio se iza mojih leđa niotkuda… Grubo me je prislonio uz automobil na parkingu hotela. Odmah sam mu dala torbu i mobilni telefon, koji sam držala u ruci, samo da me ne napadne. Međutim, on je počeo uzbuđeno da dahće, govoreći: „Neću ti ništa. Ne boj se ništa. Neću tvoje stvari, pusti me samo da te vaćarim!“ Bila sam paralisana od straha! Nisam imala snage niti da vrištim niti da se branim. On se tada pripio uz mene, zavukao mi ruku ispod kratke haljine i počeo da me dodiruje po butinama - ispričala je devojka posle neprijatnosti koju je doživela.

U trenutku napada manijak je bio u crnoj jakni sa kapuljačom.

- Visok je oko 175 centimetara, ima između 30 i 35 godina i mršav je. Čudno hoda. Zapazila sam da ima neki hendikep, jer nije mogao da trči. Noge su mu pomalo krive - opisala ga je napadnuta Čačanka.

Ilustracija

Alo! / M. Jošida

Ilustracija, Foto: Alo! / M. Jošida

Kako nezvanično saznajemo, policija u Čačku već dva meseca intenzivno traga za ovim manijakom. Potvrđeno je da čudak presreće žene u noćnim satima i da ordinirao u dva dela grada - kod hotela “Morava“ i na Avladžinici. Poslednji incident prijavljen je 2. maja uveče, na parkingu kod hotela “Morava“. Posle napada čudak je pobegao ka ulici Svetog Save u Čačku, dok je devojka pozvala policiju i detaljno im opisala kako manijak izgleda.

Pre ovog napada, više žena je prijavilo policiji da ih spopada manijak s kapuljačom i da ih štipa za zadnjicu! Interesantno je da su sve žene opisale napad na gotovo identičan način.

- Manijak prilazi s leđa. Pripija se uz telo, a onda šakom hvata za zadnjicu ili prstima snažno štipa - ispričale su žene u policiji.

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, svi napadi bili su identični sve do prvomajskih praznika, kada je čudak devojci zavukao ruku ispod haljine!

- Napadi su se ponovili, ali se manijak sada oslobodio, pa je devojku dodirivao čak i po butinama. Poslednja žrtva je pomislila da je reč o pljački i odmah mu je dala torbu i mobilni telefon, ali joj je on rekao „da ne želi stvari i novac, već samo da joj dodiruje telo“ - navodi naš sagovornik.

Jovan Marić

E - stock, Milan Lučić

Jovan Marić, Foto: E - stock, Milan Lučić

On ne isključuje mogućnost da je reč o bolesnoj osobi. Policija je preduzela sve korake i pitanje je trenutaka kada će ga uhapsiti. 

- Uzeli smo izjave napadnutih žena i pregledali video-snimke sa nadzornih kamera. Mogu vam reći da smo na osnovu opisa na dobrom tragu - poručuje naš izvor iz istrage.

Seksolog Jovan Marić: Mogao bi da počne i da siluje!

Jovan Marić, psihijatar i seksolog, objašnjava za „Alo!“ da mu je teško da komentariše ponašanje osobe sa kojom nije razgovarao, ali da bi na osnovu prijava napadnutih žena moglo da se zaključi da manijak nije psihički normalan.

- Takvo ponašanje pre liči na osobu koja pati od neke duševne bolesti, mentalne retardacije ili kompleksa koji utiče na ponašanje - kaže Marić.

Opisani manijak je, kako kaže, najverovatnije frustriran u komunikaciji sa ženama, jer bludnje radnje najčešće čine mentalno bolesni ili osobe koje su imale veoma negativna iskustva sa devojkama.

- Verovatno su ga partnerke u prošlosti ismevale ili omalovažavale. Moguće je da iz nekog drugog razloga ne može da ostvari uobičajen kontakt sa ženama, pa se pipkanjem i napadima nepoznatih žena sveti tim svojim partnerkama - objašnjava Marić.

Naš sagovornik kaže da treba razlikovati egzibicionizam od takvog ponašanja.

- Egzibicionizam je pokazivanje nagog muškog tela na javnim i mračnim mestima, što ovde nije slučaj - kaže sagovornik.

Seksolog upozorava da bi napasnik mogao da ode i korak dalje i da bi u budućnosti možda mogao i da siluje neku ženu.

- Njega što pre treba identifikovati i uhapsiti, jer se nikad ne zna šta će mu pasti na pamet i da li će u budućnosti moći da se zaustavi samo na dodirivanju ženskog tela. Policija vrlo dobro zna kako da uhvati takvog manijaka. Možda je jedan od dobrih načina da mu se napravi neka vrsta zasede. Recimo, da devojka ide sama ulicom, a da u njenoj blizini bude i neki muškarac, koji će moći da reaguje brzo - kaže Marić i dodaje da se pojačan seksualni nagon može kontrolisati određenim lekovima.

- Ukoliko se radi o nerealizovanom seksualnom nagonu, onda se daju medikamenti - antiandrogeni, koji guše muški seksualni impuls. Osim lekova, neophodna je i psihoterapija.

Jovan Marić podseća na sličan slučaj od pre dvadesetak godina, kada je mladić presretao žene u liftovima u Novom Beogradu, pretio im nožem i silovao ih.

- Slučajevi nisu identični, jer je taj mladić silovao žrtve, ali su vrlo slični. On je mogao da postigne erekciju jedino kada vidi uplašenu ženu - rekao je Marić.

 

Komentari (8)

srb

11.05.2018 03:10

izmisljeno ,,100 %

Slavica

11.05.2018 06:18

Da li samo mlade napada ili i nas stare?ja svako vece setam pored hotela sama i To u mraku.nikako da me napadne.

Pera Detlic

11.05.2018 10:52

@Slavica - Matorke vape da ih neko pipne za zadnjicu.......hahahaahahaha.....

Nn

11.05.2018 14:04

@Slavica - Crna Slavice!!! Sta je stobom??? Jes da je ovaj bezopasan, al je Ipak manijak.

Ja

11.05.2018 07:18

Odakle ovom psihologu idejka da su ga mozda devojke omalaovazavale! Mozda nijedna nije htela da bude s njim, ali to nije omalovazavanje, ovo sto on radi zenama je omalovazavanje, a to radi zato sto je pacenik i bolesnik!

Jovo

11.05.2018 07:49

Ovaj Maric bas lupeta kao maksim po diviziji.

Pera Detlic

11.05.2018 10:13

Da nije skrivena kamera?