Policija, hronik
E-stock
Silovanje ilustracija

Shutterstock

Silovanje ilustracija, Foto: Shutterstock

U Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Vranju uskovitlane su strasti zbog anonimne predstavke “zabrinute majke” Odeljenju za ispekcijske poslove, u kojoj je zbog navodnog seksualog uznemiravanja učenice na stub srama stavljen nastavik ove obrazovne ustanove.

Anonimna majka u prijavi ispekcijskim organima tvrdi da je jedan nastavnik u takozvanoj petoj vrnajskoj školi uznemiravao njenu ćerku dok je trajala školska godina. U prijavi je napisano da je maloletna učenica došla kući uzemirena i sva uplakana.

Majci je rekla da ju je nastavnik jednom prilikom pomazio po kosi, udario po zadnjici i poljubio u obraz.

Preneraženoj i neprijatno iznenađenoj devojčici bludni nastavnik navodno je rekao “veoma napredna”.

Načelnik Odeljenja za ispekcijske poslove grada Vranja Boban Antanasijević saopštio je novinarima da je obavljen razgovor sa direktorkom i osumnjičenim nastavnikom,obavljen je vanredni inspekcijski nadzor,formirana školska komisija za ispitivanje nemilog slučaja i naložene odredjene mere školskoj upravi.

Optuženi prosvetni radnik dematovao je optužbe da je uznemitravao učenicu.O nemilom slučaju u školi obaveštei su Policijska uprava,Osnovno javno tužilaštvo,Ministarstvo prosvete i Školska uprava u Leskovcu.Posle kontrolnog inspekcijskog nadzora znaće se ima li istine u anonimnoj prijavi.

Otežavajuća okolost za istražitelje je što u prijavi nisu navedena imena i prezimena učenice i njene “zabrinute majke”. Ukoliko se utvrdi da je nastavnik zaista uznemiravao učenicu,protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.Pojedini prosvetni radnici u školi ističu da osumjnjičeni nastavnik do sada nije uznemiravao učenice.Jedio kažu da je nastavnik problematičan,jer je na nastavu dolazio u pripitom stanju.

 


 

Komentari (2)

Milja

24.07.2018 22:31

Dolazi u alkoholisanom stanju????Dovoljno da se pokrene postupak za tezu povredu radne obaveze. Sta je direktor cekao?

Tijana

25.07.2018 01:32

Pored toliko profesora bez posla, ove skole i dalje placaju pijanice i pedofile. Gde mi zivimo, sramota me je. Nije dzaba u svetu popularni tzv. homeschooling.