njiva
Alo/Vladimir Marković

 

Idvor, ubistvo, njiva

Alo/Vladimir Marković

Put prema mestu gde se desila nesreca, Foto: Alo/Vladimir Marković

Telo lovca Miroslava Kalina (34) iz Idvora kod Kovačice pronađeno je juče u šumi kod tog mesta nakon što je bio u lovu na divlje svinje. Istog jutra, nekoliko sati kasnije Viorel Stoja (51) iz Uzdina izvršio je samoubistvo pucavši u sebe pištoljem. Prema rečima našeg izvora, Viorel je slučajno upucao kolegu Miroslava, misleći da je divlja svinja, a zatim je jer se uplašio pobegao svojoj kući, gde se ubio. On je zbog griže savesti pucao u sebe iz pištolja, nekoliko sati nakon što je pronađeno Miroslavljevo telo.

- Obojica su isto veče bili u lovu, u noći između ponedeljka i utorka. Međutim, bili su na dve različite lokacije. Miroslav je bio u lovištu kod Idvora, a Viorel kod Uzdina. Međutim, tragedija se dogodila na granici ta dva lovišta. Viorel Stoja je čuo da nešto šuška, a zatim je zapucao, misleći da je divlja svinja. Kada je video da je reč o čoveku, uspaničio se, seo na motocikl i pobegao kući. Međutim, kada je ujutru čuo da je ubijen Miroslav, koga je, inače, poznavao, izvršio je samoubistvo pištoljem zbog griže savesti - navodi izvor blizak lovačkom društvu iz Kovačice.

Bili dobri prijatelji

Prema rečima komšija, Viorel se družio sa Miroslavom i bili su dobri prijatelji. Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima su se dogodile tragedije, a istragom su rukovodili viši javni tužilac iz Pančeva i inspektori Kriminalističke policije iz Pančeva.

Kako saznajemo, Stoja nije imao dozvolu za lov, dok je Miroslav imao i uredno se najavio da će ići u lovište.

- Miroslav je prekjuče oko 18 časova krenuo sa stručnim pratiocem u lov na divlje svinje, tu kod Idvora. Prethodno se čuo sa lovačkim društvom, najavio se, sve u skladu s procedurom. Stručni pratilac ga je čekao ispred lovišta, a zatim su krenuli. Kako i biva u lovu, razdvojili su se. Međutim, oko 21 sat se čuo pucanj. Pratilac je to čuo i pomislio da je Miroslav ulovio svinju. Poslao mu je poruku: „Je l’ je pala?“, misleći na ulov, međutim, Miroslav mu ništa nije odgovarao. Poslao mu je još nekoliko poruka, zvao ga, međutim, nije bilo odgovora. Posle nekog vremena shvatio je da je već postalo ozbiljno, otišao je do Miroslavljevog brata i obavestio ga da je nestao - ispričao je naš sagovornik, dodavši da je zatim organizovana potraga za nesrećnim lovcem.

Prema rečima meštana, oko šest sati iza ponoći na rubu šume, u žitu, pronađeno je Miroslavljevo telo sa ranama od sačme na grudima.

Viorel Stoja

Facebook

Izvršio samoubistvo cim je video šta je uradio: Viorel Stoja, Foto: Facebook

- Najtragičnije od svega je što je Miroslav, kada je zvao da najavi da će ići u lov , pitao da li ide još neko, rekavši: „Nemoj da me neko zvekne!“ - navodi izvor.

Nekoliko sati nakon što je pronađeno lovčevo telo, Viorel je izvršio samoubistvo u svojoj kući u Uzdinu, pucavši u sebe iz pištolja.

- Viorel je, zapravo, bio u krivolovu, nije imao dozvolu. Krenuo je na divlje u lov i, eto, dogodila se tragedija. Kada je video šta je uradio, otišao je uplašen svojoj kući, međutim, kada je čuo vest, izvršio je samoubistvo - kažu naši sagovornici iz Idvora.
Prema rečima komšije, Viorela je mrtvog pronašla njegova majka, sa kojom je živeo.

- Kažu da njegova majka nije ni čula pucanj, a ona ga je posle našla u krevetu. Strašno! Viorel je bio dobar čovek. Nikada nije pravio nikakve probleme. Živeo je sam sa majkom, razveden je, a sa bivšom ženom ima ćerku. Ćerka živi sa majkom, a on je ostao u Uzdinu - ispričao je komšija pokojnog Stoje.

Porodica u šoku

Ekipa „Alo!“ bila je juče u selu Idvor u kući porodice Kalin, ali njeni članovi nisu želeli bilo šta da komentarišu za medije.

- Razumite nas. Ne želi niko ništa da priča, ovo je velika tragedija, nema više tu šta da se priča - rekao je jedan od rođaka pokojnog Miroslava. Kako smo saznali, Miroslav je bio oženjen, ali nije imao dece.

 

Komentari (2)

Hunter

17.05.2018 00:20

- Viorel Stoju iz Uzdina sam ga slučajno poznavao. Učestovao na lovačkim udruženjima svuda po Srbiji. Znao sam ga kao izrazito veoma dobrog čoveka, lovca sa iskustvom od preko 30 godina aktivno u ovom sportu. - - Zbog toga MOLIM ove gore iz fotelja da zabranjuje ići u noćni lov bez noćne optike (Night Vision) sa dodatnim IC da bi se jasno videlo kao po danju i u šta tačno ispalite metak. Bez takve opreme nemate šta tražiti nocu po šumama... Veoma žalosno!

Lovac

17.05.2018 08:00

@Hunter - Ma ne mozes pucati ako ne vidis u sta pucas!