Zlato zaplenjeno na Gradini
Uprava carina
Granični prelaz Preševo

V. Pešić

Na graničnom prelazu ih uhvatili, Foto: V. Pešić

Carinici su u saradnji s graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo prema Makedoniji, otkrili su juče i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika, i zaplenili preko 20 kilograma droge.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je saopštila Uprava carine, zaplenjeno je najviše marihuane, preko 19 kilograma, i nešto više od jednog kilograma heroina.

Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio "mercedes A klase" albanskih registarskih tablica koji je na prelaz stigao iz Makedonije.

Prilikom pretresa, u zadnjim bočnim "krilima" između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih "krila" pronađe je 26 paketa (15,64 kg) marihuane, a u šupljinama vozila koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkrivena su i dva paketa (1.068 grama) heroina.

Nedugo pošto je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas stigao i 34-godišnji državljanin BiH u "pežou" slovenačkih registarskih oznaka.

U vozilu su prilikom pregleda pronađena tri paketa marihuane, ukupne težine 3.948 grama, ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.