Srednja Tehnička škola "Nikola Tesla"
Alo!
Povređeni učenik

Privatna arhiva

Povređeni učenik, Foto: Privatna arhiva

- To se desilo u sredu, na malom odmoru, između petog i šestog časa. Bacali smo aviončiće od papira, šalili se i gađali, kad se naš drug popeo na prozor da skoči napolje. Svi stalno iskačemo kroz taj prozor, pošto je učionica u podrumu, a igralište je u ravni s prozorom. Pazimo da nas niko ne vidi, a drug se uplašio, jer je od jedne žene pomislio da je profesorka. Hteo je da se vrati u učionicu, ali se sims odvalio kada se uhvatio za njega i nabio se leđima na naslon stolice - pričaju njegovi drugovi, očevici nezgode. 

Prozor nije viši od metar

Milisav Daničić, direktor škole, u izjavi za "Alo!" kaže da je još u šoku zbog bizarne nezgode.

- Neverovatno je da se dogodilo tako nešto. Taj prozor nije viši od metar, ali eto nesreća se desila. Kada je učenik pao, u učinioci je bilo još nekoliko đaka. Najvažnije je da nije životno ugrožen. Razgovarao sam s njegovim ocem. Dečak se probudio iz anestezije, operacija je prošla dobro. Za tog učenika mogu da kažem sve najbolje. Najbolji je đak u odeljenju, nije bio nestašan, niti je sklon incidentnom ponašanju - istakao je direktor škole.

On je počeo da jauče od bolova, a đaci su mu odmah pritrčali u pomoć. 

- Zadigli smo mu majicu da vidimo da li ima povrede. Imao je samo dve-tri ogrebotine, ali se žalio da mu je muka. Otišao je u toalet, a posle toga je legao na klupu, jer je imao užasne bolove. Zvao sam njegovog tatu na mobilni i on ga je odmah odvezao u bolnicu - priča njegov najbolji drug.

Profesor mehanike Radovan Miljković, koji je razredni starešina I-M1 odeljenja, smer mehaničar kompjuterskog konstruisanja, kaže da je dečak odličan učenik, primernog vladanja.

- Učenici stalno iskaču kroz taj prozor. Opominjemo ih, pa čak ih i kažnjavamo, ali su oni još deca i nisu svesni opasnosti. Povređeni dečak je najbolji učenik u razredu i pomaže svim drugovima. Ne mogu još da dođem sebi. U školi smo svi potreseni - kaže profesor Miljković.

 

Srednja Tehnička škola

Alo!

Srednja Tehnička škola "Nikola Tesla", Foto: Alo!

- Strašno nam je žao zbog nesrećnog slučaja. Odmah sam pozvao policiju i sve nadležne. U školi je bio i inspektor za kriminalistiku PU Sremska Mitrovica, koji je utvrdio da je reč o nesrećnom slučaju, jer dečaka niko nije gurnuo. Delegacija škole će otići kod njegovih roditelja u posetu, da ponudi svu potrebnu pomoć - kaže direktor.Milisav Daničić, direktor Srednje tehničke škole "Nikola Tesla", koju pohađa 680 učenika, obavestio je o celom događaju Ministarstvo prosvete, Školsku upravu Novi Sad, kao i Gradsku upravu za obrazovanje.

Dečak van životne opasnosti

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici saopštili su da je dečak dovezen u sredu, oko 13.30 sati, sa teškom povredom bubrega, koji mu je odmah odstranjen.

- Dečaku, nažalost, nismo mogli da spasemo bubreg. On je trenutno u šok-sobi. Svestan je, komunikativan i nije životno ugrožen. Sutra će najverovatnije biti prebačen na Odeljenje dečje hirurgije - izjavio je za „Alo!“ hirurg dr Đorđe Teodorović, načelnik Odeljenja intenzivne nege u ovoj bolnici.