Porodica Stanojević
Privatna arhiva
Porodica Stanojević

Privatna arhiva

Porodica Stanojević, Foto: Privatna arhiva

Maleni Igor Stanojević iz Zaječara, koji je prekjuče oko 12 sati nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Zaječar-Negotin, napunio je osam meseci na dan pogibije. Beba je bila u sedištu za decu, propisno vezana. Pored dečaka, na zadnjem sedištu bila je njegova majka Ivana Angelov Stanojević (30), takođe propisno vezana, a za volanom “pežoa 106” bio je dečakov otac Nenad Stanojević (30). Oba roditelja su prošla sa povredama koje nisu opasne po život, Nenad je pušten kući, a Ivana je juče trebalo da izađe iz bolnice.

Kuća na Grljanskom putu broj 63 u Zaječaru juče je bila puna neutešnih rođaka, prijatelja, komšija… Čuli su se lelek, naricanje…

Nenad Stanojević

Privatna arhiva

Nenad Stanojević, Foto: Privatna arhiva

Po drugi put za dve godine iz te se kuće sahranjuje.

- Neverovatno, strašno, ne mogu da verujem, tuga do neba… Ivani, detetovoj majci, pre dve godine, 13. januara 2018. godine, na istoj deonici puta, tek nekoliko desetina metara dalje, takođe u automobilskoj nesreći poginuli su majka, otac i rođeni brat. Tada je ona bila verena sa Nenadom, trebalo je da se uzmu… Trebalo je da svi zajedno proslave Srpsku novu godinu. Umesto toga, Ivana je sahranila svoje najmilije… A sada, baš na tom mestu, izgubila je svoju bebu… Tuga, tuga, ne pitajte… - priča nam jedna komšinica brišući suze.

Trkali se na putu?

Zaječarska policija je odmah nakon saobraćajne nesreće uhapsila vozače druga dva automobila. Uhapšeni su M. M. (35) I Đ. D.(24), obojica iz Negotina, zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Iako nema zvaničnih podataka o tome kako je došlo do nesreće, još u šoku i neviđenom bolu, Nenad kaže:

- Vozio sam ka Zaječaru. Supruga i Igor su bili propisno vezani na zadnjem sedištu. Odjednom sam u retrovizoru video dva automobila, ne sećam se koje marke, kako brzo voze iza mene. Jedan je počeo da me pretiče i svom silinom udario u predelu zadnjeg sedišta, baš gde je sedela beba. Drugi nas je udario otpozadi. Izleteo sam iz auta, čini mi se da sam viknuo: ‘’Kuda tako jurite?!’’. Otvorio sam zadnja vrata i iz sedišta uzeo Igora u naručje, još je disao. Supruga, iako povređena, izašla je iz automobila. Zaustavio sam prvi automobil koji je naišao i odvezli smo se u zaječarsku bolnicu. Igor je disao i kada smo stigli u Zdravstveni centar, ali sve manje, sve tiše… - jedva završava svoju priču neutešni otac, slomljeno, malaksalo…

Beba Igor Stanojević

Privatna arhiva

Beba Igor Stanojević, Foto: Privatna arhiva

Nenad je rekao da je njegovoj supruzi rečeno da su izgubili bebu i samo je podigao ruke ne mogavši da opiše bol svoje supruge. Istraga će utvrditi ko su krivci za smrt nedužnog deteta.