Nasilje nad decom Maltretiranje dece
Shutterstock
nasilje porodično nasilje tuča zlostavljanje

Shutterstock

nasilje porodično nasilje tuča zlostavljanje, Foto: Shutterstock

"Nisam mogla da verujem da je čovek od 100 kila, koji može otac da mi bude, u stanju da me pljune i gurne iz sve snage tako da padnem i zaradim tri kopče na bradi, hematom na ramenu i podlive na obrazima i nosu. Bila sam preplašena".

Ovako priča K. C. (22), studentkinja četvrte godine Matematičkog fakulteta u Beogradu koja je u petak uveče, prema njenim rečima, bila žrtva brutalog napada taksiste koji je nju i njene drugarice izbacio iz vozila, a potom fizički napao jer nisu imale sitan novac da plate vožnju.

- Moje dve drugarice i ja smo krenule taksijem do Ulice Maksima Gorkog u kojoj stanujem, a vozač je sve vreme vožnje bio neprijatan. Već na samom početku podigao je glas na mene jer sam ušla sa hranom u vozilo, pa sam prestala da jedem i spakovala hranu u kesu - priča ova devojka.

Nakon što se vožnja završila i što su devojke došle do željene adrese, K.C. je vozaču dala novčanicu od 2.000 dinara za račun koji je iznosio oko 400 dinara. I tada nastaje problem.

- "Vraćate se iz grada u petak uveče, a nemate sitan novac! Na šta ovo liči?", krenuo je da viče na šta sam mu ja odgovorila da je njegov posao da on ima sitan novac i da vrati mušteriji kusur - objašnjava devojka.

Posle nekoliko minuta prepirke vozač je okrenuo vozilo i otišao do obližnje pumpe u Južnom bulevaru kako bi rasitnio novac. Međutim, nije želeo da on to učini, već je tražio od devojaka da one odu i donesu sitan novac što su sve tri odbile.

- Vratio se još besniji, bacio mi novac i krenuo da viče kako svi mi došljaci kvarimo ovaj grad i kako neće da nas vrati do ulice za koju smo platile vožnju. Čak mi je i naređivao da počistim auto iako nisam ni jela. Bila sam u šoku, pokupila sam svoje stvari i što pre izašla.

Taksi u Beogradu

Vlada Marković

Taksi u Beogradu, Foto: Vlada Marković

Uplašene devojke su otišle do zgrade u kojoj K.C. stanuje da bi tek tada shvatile da je studentkinja u žurbi uzela vozačev telefon za koji je mislila da pripada njenoj drugarici. Tada je počeo pravi pakao.

Pozvao kolege u pomoć

Žustra rasprava se nije završila na ovome jer je bahati vozač pozvao dvojicu kolega da se obračunaju sa dvadesetdvogodišnjom devojkom.

Celu raspravu su posmatrale komšije sa obližnje zgrade koje se nisu usudile da odbrane devojku od napasnika.

-Sišao je samo jedan mladić koji je bio uz nas sve vreme. Rekao je da je sve video i da želi da bude svedok te je i dao izjavu policiji - navodi devojka.

Napasnici su pre dolaska policije pobegli sa lica mesta, te je tu ostao samo nasilni vozač koji je prema rečima devojke potpuno promenio svoje ponašanje pred nadležnima i bio jako učtiv i fin.

Pročitajte još:

Devojka je nakon napada i uviđaja pregledana u Kliničkom centru, posle čega se sa drugaricama vratila u svoj stan. Već dan kasnije otišla je u rodni Kruševac.

Vožnju naručili preko telefona

Beograđani i stranci su do sada najviše problema imali sa divljim taksistima. Ovaj slučaj je, međutim, specifičan pošto je vožnja naručena preko telefonskog poziva. Inače, radi se o taksi udruženju koje u svojim redovima ima i taksiste bez TX tablica.

Roditelji devojke preplašeni

- Ne smem da pomislim šta bi se desilo da je taj vozač taksirao muškarce. Verovatno bi uzeli palice i motke, kad se ovako obračunavaju sa devojkama - rekao je otac napadnute devojke.

Komentari (1)

SasaS

08.10.2018 22:35

Ovog psihopatu odstraniti iz drustva, kad tad će nekog povrediti.