Žrtva sa majkom
Suzana Z. Božinović
Žrtva sa majkom

Suzana Z. Božinović

Žrtva sa majkom, Foto: Suzana Z. Božinović

Dečak trenutno sa majkom A. V. živi u kući njenog strica S. S. u Knjaževcu. Žena kaže da je pobegla od supruga pre oko godinu dana. U sigurnoj kući su proveli oko mesec dana, a onda joj je stric obezbedio utočište. Osumnjičenom ocu B. V. (45) određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je od 2015. do 2016. u više navrata silovao sina dok ga je kupao.

Dečak je dugo ćutao, a jeziva priča je otkrivena kada je u školu poneo nož. U samoubistvu je video jedini izlaz iz pakla, ali su učenici zvali nastavnike i psihologa, koji su sprečili tragediju.

- Jeste, radio mi je to. Tri puta to, a mnogo puta ono - govori dečak, koji kada kaže „ono“ misli na oralni seks, na koji ga je otac prisiljavao.

Kako smo saznali od nadležnih, dečak je policiji ispričao da ga je otac seksualno zlostavljao dok ga je kupao. Zaključao bi vrata kupatila da ne uđe majka, a onda...

- Ja se skinem, a on me prvo okupa celog. Onda mi sipa šampon na kosu i naredi da širom otvorim oči i usta. To sam mrzeo jer je bilo ljuto, pekla mi je oči sapunica, ali sam morao i da gutam penu. Prvi put kad mi je uradio ono, rekao je da će me prebiti ako pisnem. Ne bih ja ni glasa pustio, bilo me je mnogo strah. Tata bi mi ipak stavio ruku na usta za svaki slučaj. A kada me je terao na, znate, ono drugo, isto bi pretio. Rekao je da će ubiti i mene i mamu ako bilo kome kažem. Mislio sam, bolje da pretrpim to nego da nas premlati. Bilo je mnogo grozno. Povraćalo mi se. Žmurio sam. Neću više da pričam... - promuklim glasom, gledajući u pod, govori dečak.

Imam rupe na nogama od opasača

Dok majka govori o torturi, sin je posmatra bezizražajnim pogledom, kao da u očima nema ni tuge, ni besa, samo ravnodušnost.

- Tukao me je po glavi, rukama, nogama, leđima, svuda. Imao je jedan vojnički kaiš, koji je doneo sa ratišta, pa kada bi okrenuo ono gvozdeno, pravio mi je rupe na nogama. Svi u selu su znali da me tuče, svi su videli da sam uvek modar. Meni je to bilo normalno... - govori dečak.

Njegova majka kaže da je sumnjala da se nešto dešava iza zaključanih vrata kupatila. Ali kada bi pitala sina šta je radio sa tatom, ovaj bi samo odgovorio da se kupao.

- Bilo mi je sumnjivo što zaključava vrata. Posle mi je postalo sumnjivo što se toliko dugo zadržava dok kupa dete. Pitala sam ga, on je rekao da umuknem, da kao otac može valjda da okupa sina. Dete je kasnije plakalo kada je trebalo da uđe u kupatilo. Jednom sam čula strašan vrisak... Pitala sam muža šta je bilo, ali je rekao da je „malom ušla pena u oči“. Desilo se više puta da dečak nakon kupanja neprestano pljuje. Nisam znala, a trebalo je... - kaže majka.

Ona dodaje da nijednom nije videla čin silovanja, ali da sve veruje svom sinu.
- Želim mu da živi 100 godina i da ih provede u zatvoru i da mu tamo svaki dan rade ono što je on radio nama godinama! - kaže nesrećna žena.

Zlostavljani dečak na lekovima

Suzana Z. Božinović

Zlostavljani dečak na lekovima, Foto: Suzana Z. Božinović

Majka nervozno krši ruke i nastavlja: 

- Da sam znala, mislim da bih smela da odem. Ovako smo trpeli godinama da nas bije. Mene je tukao svačim, štapom, pesnicama, šutirao me, strah u kosti mi je uterao. Gore mi je bilo dok je tukao njega. Počeo je kada je sin imao oko šest meseci. Nerviralo ga je što plače, pa ga je bacio na krevet, dete je palo na pod... Kada je imao oko godinu dana, udario ga je jako u lice da mu je išla krv na usta, samo zato što je povukao stolnjak sa tanjirima... - kaže majka dečaka.

Otac: Nisam kriv, sve je izmišljeno

Kako saznajemo, osumnjičeni B. V. negira da je seksualno zlostavljao sina.

- Ovde imamo reč dečaka protiv reči oca. Otežavajuća okolnost je ta što je od poslednjeg seksualnog zlostavljanja, ako ga je bilo, prošlo skoro godinu dana. Postoji mogućnost i da je dečak sve izmislio da bi se osvetio ocu, čak postoji mogućnost i da ga je majka nagovorila da to ispriča. Očevidaca nema, vidljivih tragova nema, medicinskih dokaza nema - saznajemo od nadležnih.

- Gledala sam kako ga tuče... Kad bih viknula da prestane, krenuo bi na mene. Nisam se bojala, otimala sam ga iz njegovih ruku. To ga je ljutilo, pa nas je tek onda krvnički prebijao. Nekad sam ćutala kad udari dete, da ga još više ne naljutim. Neki me pitaju što sam trpela. Ne znate vi taj strah, to se ne može objasniti. Kao da nisam bila ni žena, ni majka, nego neka životinja koja mora da trpi, tako sam se osećala. Nisam bila čovek... - govori zlostavljana žena.

Dečak je na psihijatrijskoj terapiji lekovima. Kakav će biti njegov život i da li će uspeti da pobedi strahote koje su mu urezane u misli, pitanje je bez odgovora.

B. V. je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio delo, zbog uznemiravanja javnosti, jer je za krivično delo silovanja zaprećena zatvorska kazna od 10 godina, pa naviše.

Komentari (26)

maja

04.05.2018 08:42

Joj boze, strasno mi i da procitam tako nesto,jadna deca sta prezivljavaju ,nemogu da verujem kakvi bolesnici hodaju zemljom.Sve Pedofile treba streljati.

Ja

04.05.2018 08:58

Dete htelo da se ubije?Zasto????Samo zato sto ih nas zakon tera na to,prosto i jednistavno za pedofile i monstrume nema kazna,ali prava kazna .Svako normalan bi rekao da je smrtna kazna jedino resenje,a ne smestaj u zatvoru o trosku gradjana.Ovo stvarno vise nije normalno.

S

04.05.2018 08:59

Molim nadlezne da mu presedne svaki preostali dan zivota.Ako postoji neki psiholog da pomogne decaku

Covek

04.05.2018 09:03

Ne vidim nijedan komentar .Nije zadruga u pitanju .Ovog monstruma osuditi na dozivotnu robiju.

Jeca

04.05.2018 09:51

Kazna od 10 godina pa naavise. Mora da se salite Dozivotna za ovakve je malo

Ivqn

04.05.2018 10:32

Ja od danas prestajem da citam moving.

kiki

04.05.2018 10:47

Molim Vas ostavite dete u miru. Zasto ga slikate? Zasto mu stvarate nelagodu i jad? Taj decak ima trinaest godina. Uzas koliko smo oboleli.

Peki

04.05.2018 11:02

Samo metak u čelo monstrumu.

nm

04.05.2018 12:00

platio bi debelo da mi daju da mu ja sudim

Сараџогла

04.05.2018 15:07

@nm - Алоооо,бато,олади мало?Шта ако је мајка наговорила дете?Да би дете задржале за себе мајке су спремне на све?Не тврдим да је отац невин али свако дете би после првог ,,кретенског акта,, одмах некоме рекло!

djole

04.05.2018 13:56

kastrirati ga odmah

blueberry

04.05.2018 13:58

Umesto slike deteta, stavite sliku monstruma...tek toliko da se zna...i njegove slike izobesiti po celoj državi in napisati, šta je sinu uradijo....bez milosti!

Milja

04.05.2018 14:22

Ne mogu da shvatim da neko podnosi ovo a da pritom ćuti i ne spasava se. Meni je ovo ne shvatljivo.

VladimirR

04.05.2018 14:26

Moželi otac imati neke olakšice zato što je iskazao i svoju gej orjentaciju prilikom tog pedofilnog incesta?

saban

04.05.2018 21:07

@VladimirR - Predpostavljam da to pitas za nekog drugara?

Bibi

04.05.2018 15:38

Ovo siroti dete od rođenja trpi nasilje, nije imao normalno detinjstvo, zna samo za strah i bol,treba mu pomoći da prevaziđe traumu, a mi bi mogli da se organizuje i da sakupi o sredstva da srede kuću i odu na letovanje da doživi nešto lepo što bi mu pomoglo da se oporavi

Maja

04.05.2018 17:27

@Bibi - Celo selo znalo da ga tuce! Na lecenje celo selo ako mene pitate!

Maja

04.05.2018 15:46

Nema smisla za ovakve naslove I tekstove. Moje maloletno dete je otvorilo članak. Možete li zamisliti njegovu reakciju na naslov i kakve to posledice ima na psihu deteta?

Nina

04.05.2018 17:11

@Maja - Ne draga neka procita ovo pa ce znati da se cuva Gori je i nepopravljiv atak na psihu da mu se ovako nesto desi od bilo koga. Sada su decaci u modi ,pedofili i ostali manijaci su izgustirali zensku decu.. Cuvajte decu majke i ne precutkujte vaznija su vam deca od muzeva.

Tina

04.05.2018 21:01

@Maja - Nema smisla ali ovo dete je 13 godina izvelo u svakodnevno m nasilju, sprečeno da se ubije u skolskom dvoriste, malo je sebicno misliti kako deluje na citaoce, ja dve no i lose spavam otkako sam ovo procitsla, a kako je njemu jadnicku bilo, za 13 godina ista lepo nije doziveo, izasla je na videlo bas zahvaljuju i novinarima pa ce se valjda nesto resiti nabolje za ovo napaceno dete

I ja imam dete al ne cita ovo

04.05.2018 22:24

@Maja - A zasto vase maloletno dete samo cita zutu stampu, ako je mladji maloletnik? Moje dete od 12 godina ne cita ovakve stvari. A pritom zna sta sve postoji od patologije jer decu i treba edukovati o svemu, najbolje da napuni 20 a da culo nije da postoje manijaci, silovanja i sve ostalo. Od kad krenu samostalno prve korake, moraju biti upuceni u sve.

Dusa

04.05.2018 17:17

Ja nisam mogla citati dalje od dela da je tukao sestomesecnu bebu i da mu je usnu raskrvario sa godinu. Bolesnik, djubre. Uzas. Neko ko treba da ti je heroj, zastita, sve, tebi je dzelat. Uzas. Gusim se u suzama. Otac? Jadna i zena. Jadna majka. Trebalo je to sve preziveti. Treba i to dete odgojiti sad posle svega sto je jadnicak preziveo. Jadnicku bilo mu normalno da je prebijen i modar stalno. I kako ce on znati kasnije u zivotu da se nista ne resava batinama. E uzasa. Boze sacuvaj.

Klara

04.05.2018 20:19

Gospode Boze. Decak ovo ne bi mogao da laze iz nekakve osvete nikako. Ovaj je opasan ludak. Zasluzuje svakodnevni istovetni tretman u dozivotnom zatvoru bez lekova da mu olaksaju muke.

Bibi

04.05.2018 20:36

Celo selo znalo da dete trpi nasilje i niko prstom da mrdne, svi samo sebe gledaju, stidite ste ako mene pitate ti mesta i nisu nista bolji od oca nasilnika

Mensista

04.05.2018 20:57

Svakom silovatelju primeniti serijatski zako - odseci im ku..c i takvi nikada vise nece moci nikoga da siluju. Takodje , silovatelja staviti u celiju sa osudjenikom na dozivotnu robiju kako bi silovatelj bio silovan i tako saznao kako je to kada te neko siluje.nisam za ono : ko tebe kamenom, ti njega hlebom. U slucaju silovatelja , ja sam za opciju : " on tebe siluje , namesti mu situaciju da bude silovan" Kada se ovako primeni prvom silovatelju, garantujem da vise niko nece biti silovan

Bane

04.05.2018 22:03

Cista izmisljena prica!Covek da vrsi incest nad muskim detetom to nema pojma!Zena zeli da napakosti muzu!Sramota za nju!