Kovčeg sa Miroslavljevim posmrtnim ostacima iznose iz kuće
Alo/S.I.
Kovčeg sa Miroslavljevim posmrtnim ostacima iznose iz kuće

Alo/S.I.

Kovčeg sa Miroslavljevim posmrtnim ostacima iznose iz kuće, Foto: Alo/S.I.

Miroslav Stojanović (44), presudio sebi sa insekticidom etiolom. Prošao pakao i kao raseljeno lice živeo u vrlo teškim uslovima. Uoči tragedije sestri rekao: "Ne mogu više da podnesem bedu".

Pozvao me je i rekao: sestro slatka, tebi moram da kažem, ispratio sam ženu i decu kod tašte u Niš, ali ja ne mogu više da podnesem ovu bedu, ne mogu da dozvolim da mi deca žive u mraku, ja hoću da se ubijem. Zvala sam ga sto puta, nije se javljao. Odmah sam sela u auto sa komšijom iz Bujanovca i stigla do Jelašnice za sat i po. Međutim, zatekla sam brata mrtvog pored česme.

Ovo je ispričala kroz suze Zlatka Stojanović, sestra Miroslava Stojanovića (44) koji je sebi oduzeo život u utorak kasno posle podne popivši insekticid etiol. Tragedija se dogodila samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog dugovanja od 22.000 dinara.

- Nije hteo da ostavi decu u mraku, pa je rešio da on sam ode u večni mrak - rekla je Zlatka jecajući.

Međutim, dug za struju samo je kap koja je prelila čašu, jer od rata 1999. godine, otkako je na Kosovu izgubio oca i majku, ali i sve imanje, Miroslav Stojanović je sa svojom porodicom prošao pakao i kao raseljeno lice živeo u vrlo teškim uslovima.

- Imamo četiri školarca, a živimo od socijalne pomoći koja je 19.000. Miroslav je povremeno radio na građevini, ali opet nije bilo dovoljno za neki osnovni život. Kuću smo dobili pre dve godine, ali u nju je trebalo toliko ulaganja da je bilo bolje da smo ostali da živimo u kolektivnom centru gde smo boravili pre toga - priča u neverici njegova žena Slavica Spasojević.

Ona kaže da je račun od 22.000 dinara dug za nekoliko meseci, a da su poslednji račun od 5.000 dinara dobili pre nekoliko dana, ali kako nisu mogli da ga plate, stigla im je opomena, a nakon nje i radnici Elektrodistribucije da isključe struju.

Supruga Slavica

- Došao je čovek da plombira brojilo. Molili smo ga da nam ne isključuje struju, molili smo ljude iz Socijalnog da nam pomognu, rekli su nam da nije trebalo da rađamo decu, ako nemamo uslove da ih čuvamo - očajna je ona.

Četvoro dece, od kojih najmlađe ima sedam, a najstarije 12 godina, kao i supruga, braća i prijatelji ispratili su u sredu Miroslava na večni počinak. On je sahranjen na seoskom groblju u Jelašnici.

 

Komentari (5)

Socijalno

12.07.2018 16:20

A oni bi trebali da primaju platu i da im ide staž,penziono...pa dabogda im prisela ta njihova plata,samo ispijaju kafe i idu na bolovanja...

sss

12.07.2018 16:32

Za ovako nesto nemam komentara jer kada bi poceo da pisem upotrebio bih sve moguce psovke koje postoje kod nas uperene protiv, ma znate vec kojih. Trenutno sam u inostranstvu i polemisemo o svemu sta se desava kod nas. NIKO, ama bas NIKO nema dobro misljenje o svemu sta rade(znate koji). Ovde nas cene kao radnike, a kod kuce... Kada budem dosao kuci, prvo cu se DOBRO isplakati a onda poceti da psujem(znate vec koje). Nadam se da cete ovaj tekst objaviti.

Državi smetaju

12.07.2018 16:38

oni koji rađaju, a i oni koji ne rađaju... Ako nije u stanju svima obezbediti posao, otkud državi pravo da udara tolike namete, poreze, akcize... Da, da... te budžetlije se ponašaju po sistemu: sit gladnom ne veruje, i: otimamo da bi bacali... A dragi Bog sve to od gore gleda, i dosudi pravedno kad dođe vreme svima.

Odgovor

12.07.2018 17:07

Dobro su im i rekli, sto bedniji to vise dece imaju a ko ce da ih opskrbi siromasna i drzava .

Željko

12.07.2018 19:02

U ovoj nazovi drzavi,koja to nije,svi oni koji kazu iskreno sta misle dobiju negativne poene.Ovima iz socijalnog treba dati otkaze,i netreba im dati nigde da rade,a onom nesrecniku koji je rekao da samo sirotinja i beda imaju puno dece mogu samo da kazem da on nije za zivot i da bi bilo bolje da skoci s mosta ako ima iole obraza i morala.Sirotinja i beda si ti i to u dusi i mozgu