Nikola Jović sa majicom crvenih beretki
facebook
Nikola Jović je ubijen u blizini svoje zgrade

facebook

Nikola Jović je ubijen u blizini svoje zgrade , Foto: facebook

"Htela bih da znam ko ubio mog sina je i zbog čega. Ne znam kome se zamerio i zašto. Tražim da policija hitno reši ubistvo mog sina, koji nikom ništa nije skrivio u životu", priča u ispovesti za „Alo!“ Jadranka Jović (47), majka Nikole Jovića (23), kik-boksera, koji 21. februara ubijen na svoj rođendan u ulici Majora Tepića.

Jadranka je odlučila da, kako ističe, javno progovori, pošto policija ne rešava ubistvo njenog sina više od četiri meseca.

- Moj Nikola je bio divan mladić i sportista. Te večeri se našao sa svojim ocem Radetom na benzinskoj pumpi, a on mu je dao pare za rođendan. Nikola je zatim otišao u naš stan u naselju Dubočica, a naveče je izašao u diskoteku sa drugarom. Posle dva sata iza ponoći, odvezao je drugara svojim kolima do kuće i taksijem se vratio do stana - priča Nikolina majka.

Nikola Jović sa majicom crvenih beretki

facebook

Nikola Jović je sa majicom crvenih beretki, Foto: facebook

Ona kaže da je Nikola krenuo prema njihovom stanu u ulici Majora Tepića B5, ali da se tada začuo pucanj, dok je prilazio zgradi.

- Nikola je onda krenuo da beži prema marketu, ali ga je ubica ranio u leđa. Iako ranjen, trčao je, ali je onda pao kod broja B4, a ubica je prema njemu ispalio 15 hitaca, od kojih ga je pogodilo 13! Najviše je metaka dobio u noge i prepone, a sa tri hica je ranjen u stomak. Kada je ubica pobegao, moj sin je bio toliko hrabar i priseban da pokida majicu i njome spreči krvarenje u stomaku. Takođe je skinuo nekako kaiš i podvezao noge da ne krvari. Međutim, iskrvario je vrlo brzo, pre dolaska Hitne pomoći - priča neutešna majka ubijenog mladića, ističući i da su kamere morale da snime ubicu.

Ona navodi da je najstrašnije što su u blizini mesta zločina bila trojica žandarma, koji su se razbežali, i pojavili tek nakon osam minuta.

Nikola Jović sa majkom Jadrankom

facebook

Nikola Jović sa majkom Jadrankom, Foto: facebook

- Oni su videli kako ubica juri mog sina i puca za njim, a ništa nisu preduzeli da ga spreče. Pitam se što ih policija ne ispita - dodaje Nikolina majka. Ona negira da je njen sin imao sukob sa zakonom.

- Našli su bili pet kilograma marihuane u kolima njegovog drugara, ali se ispostavilo da ta droga pripada tom drugaru. Nikola je posle mesec dana pritvora izašao napolje i nije bilo nikakvog postupka protiv njega, a 9. marta je trebalo da svedoči u tom procesu - priča Jadranka.

Milorad Uleme Legija

EPA

Uzor mu bio Milorad Ulemek Legija, Foto: EPA

Jadranka kaže da je njen sin voleo JSO i Milorada Ulemeka Legiju jer je njegov otac Rade (52) bio ranije u toj jedinici, do 2001.

- Sigurno mu je on pričao o njemu i zato je moj sin hteo da ide u Legiju stranaca - kaže ona.

Hteo u Legiju stranaca

Majka ubijenog mladića ističe da je njen sin oduvek voleo vojsku i uniformu.

- Njegov otac je pripadnik niškog odreda Žandarmerije, a ćerka mi je policajka u Beogradu. Nikola je sa 19 godina hteo da ide u Legiju stranaca, ali su ga tada iz kampa u Francuskoj vratili da izvrši dodatne preglede na VMA jer mu je tada srce nešto ubrzano lupalo. Valjda se bio malo uplašio. Nije više hteo u Legiju stranaca, ali se posvetio sportu. Osim kik-boksa, voleo je plivanje i razne druge sportove. Voleo je da sa svojih 175 centimetara visine bude jak i u formi, a donosio je stalno medalje sa takmičenja - priča neutešna majka.

Na fotografijama se vidi kako Nikola drži majicu sa zaštitnim znakom „crvenih beretki“, odnosno vukom sa beretkom. Upravo u majici sa tim vukom Legija je održao završnu reč.

Nikoli pored svog imena na Fejsbuku u zagradi piše „Legion etrangere“, odnosno Legija stranaca, elitna francuska borbena jedinica. Imao je i tetovažu na vratu, isto kao i Legija, samo što je Nikola imao vuka.

Jadranka kaže da njen suprug stanuje u Leskovcu, zbog posla, a da ona živi u mestu Bunuški Čifluk kod Leskovca, gde je i sahranjen njen Nikola.

- Ne znam ko mu je namestio ubistvo. Moj sin nije ubijao, nije krao ni silovao. Imao je auto, tri motora, tri kuće, proputovao Evropu… Sve je to njegov otac vrednim radom stekao. Sada je moj Nikola na groblju, preko puta mene, a ja ne prestajem da tražim istinu - kaže na kraju razgovora Jadranka Jović.

Komentari (8)

Somko

07.07.2018 09:01

Vidi se da je bio uzoran mladic.Kik boks,tetovaze,vutra,Legija...Verovatno je slucajno upucan sa 15 metaka.

Petar

07.07.2018 13:45

@Somko - Vidim u sve se razumes...

Petar

08.07.2018 13:32

@Somko - A sta treba po tebi svako ko trenira kik boks da bude ubijen ? Lose mugu da pricaju o njemu samo oni koji ga nisu poznavali.

karusel

07.07.2018 09:47

zbog svedocenja

Naki

07.07.2018 10:16

Jedna je majka a i da znas nista nije badava

normalan

07.07.2018 14:14

tri kuće, tri motora, auto, sve vrednim radom..žandarm..hahahhahaha

razbijacsaltera@yahoo.com

07.07.2018 18:39

@normalan - Lepo kaze da je njegov otac zaradio.

Luck

08.07.2018 13:04

Jezivooo Nikome da se ne ponovi. Broj ce pravde barem od Boga