Alkohol vožnja alkotest
Tanjug/Tanja Valič
Alkohol vožnja alkotest

Tanjug/Tanja Valič

U neverici gledao nalaz od 4,25 promila, govoreći da je „verovatno reč o nekoj grešci“, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Miloš J. (37) iz Kraljeva, koji je vozio sa 4,25 promila alkohola u krvi, posle privođenja na trežnjenje zaspao je kao beba! Čuvari su ujutru morali da ga bude da bi ga odveli kod sudije za prekršaje, koji mu je izrekao 30 dana zatvora i novčanu kaznu. 

Incident se dogodio 5. avgusta oko 23.30 u ulici Olge Milutinović u Kraljevu. Patrola je prilikom redovne kontrole zaustavila „folksvagen“ koji je Miloš vozio i zatekla se u čudu kada je prilikom alko-testiranja naduvao čak 4,25 promila.

- Miloš je izašao iz automobila govoreći: „Dobro jutro, braćo! Da li vam je potrebna neka pomoć?” - priča naš sagovornik blizak sudu i dodaje da je jedva hodao.

Priveden na trežnjenje, pa poručio roštilj!

Od velikog broja pijanih vozača koji su 2016. prespavali u policijskim stanicama u Republici Srpskoj, potez jednog od njih policajce je naterao na smeh. Banjalučanin koji je priveden mrtav pijan imao je pravo na jedan poziv, ali je umesto porodice okrenuo broj jedne poznate ćevabdžinice i naručio sedam porcija ćevapa. Roštilj nije bio samo za njega već i za sve koji su bili sa njim, a ponudio je i policajce!

- Klatio se i naslanjao na policajce. Ukazao im je da je primetio više automobila koji krivudaju putem, govoreći „da misli da su vozači bili pijani”. Iskusni policajci su odmah videli koliko je sati, pa su samo odobravali sve što je govorio. Uzgred su ga upitali da li je možda nešto popio, na šta im je on uzvratio: „Ko, je l’ ja? Ma taman posla! Znate, ja ne pijem. Bio sam sa drugarima, koji su pili, ali ja alkohol nisam ni licnuo!“ - kaže naš izvor i ističe da je Miloš pristao da uradi alko-test da bi, navodno, dokazao da nije pijan! 

- Rezultat je bio više nego iznenađujući, jer je imao smrtonosnu dozu alkohola u krvi! Testiranje je ponovljeno dva puta, a on je u neverici gledao nalaz od 4,25 promila, govoreći da je „verovatno reč o nekoj grešci“ i da „aparat najverovatnije nije ispravan”. Onda je objasnio „da je možda moguće”, navodeći: „Bio sam sa drugarima koji su pili. To je od alkoholnih isparenja” - otkriva naš sagovornik i navodi da je bilo naporno, ali i smehotresno dok su se objašnjavali s njim.

Miloš je odbio da pođe na trežnjenje, ali su ga policajci lako ubedili stavljajući mu lisice na ruke.

- Posle uobičajene procedure u stanici, kada su mu uzete generalije i kada je dobio rešenje o zadržavanju na trežnjenju, Miloš je odveden u ćeliju, gde je zaspao kao beba! Čuvari su ujutru morali da ga bude da bi ga odveli kod prekršajnog sudije, koji mu je izrekao 30 dana zatvora i novčanu kaznu - kaže na kraju naš izvor iz suda.

Pre ovog slučaja, neslavni rekord po najvećoj količini alkohola u krvi držao je deda (72) iz Novog Sada, koji je u maju ove godine zaustavljen sa 4,05 promila. Saobraćajci su penzionera zaustavili kada su videli da tokom vožnje baca petarde iz automobila. Novosađanin je za bahati čin kažnjen sa 45 dana zatvora, oduzimanjem dozvole i kaznenim poenima.

Medicinsko čudo sa 14,7 promila

Inženjer iz Beograda ostaće upamćen kao čovek sa najviše promila alkohola u krvi ikada zabeleženih. On je 31. decembra, pred doček Nove godine, dovezen na toksikologiju VMA , gde mu je izmereno čak 14,7 promila alkohola u krvi, ali je nekim čudom preživeo. Kad se sutradan probudio, Beograđanin je priznao da je popio četiri litra viskija, i to zato što se svađao sa ženom. Doktor Dragan Joksović je tada izjavio da je svetski rekorder i medicinski fenomen visok oko dva metra i težak više od 150 kilograma i da su jedva uspeli da ga stave na nosila.

Komentari (8)

Ljuba

10.08.2018 07:39

Nisu smeli da ga vode u celiju vec u bolnicu. Bio je zivotno ugrozen. Mogao je umreti u snu.

Сараџогла

10.08.2018 07:56

Пошто ја знам све ПОЛИЦИЈСКЕ МАРИФЕТЛУКЕ могу само рећи ШТА ДА ИМ СЕ УРАДИ У ИНСТРУМЕНТ! Три пута сам имао алко тест јер се вршила општа контрола на месту где се полиција није видела из даљине. - Господине,алко контрола? - Може али прво ти да дуваш? ... Можете да замислите колико је био шокиран!Кренуо је да ми прети а ја сам му показао картицу са телефоном полицијске унутрашње контроле.ПС.Био сам момак када су ме по ноћи пребили јер сам возио исти ауто као онај кога су чекали.Добио сам оштету.

stefan

10.08.2018 08:05

Ove kazne su ništa, kakvih bahatih, brezobraznih, nesavesnih vozača ima!!!

Nin

10.08.2018 08:06

Sto ne uvedete broj gde se tajno moze prijaviti pijani vozac u autu, registarski i Gde je krenuo? Ako se ne mogu urazumiti da pijani ne voze, bar se mogu spasiti nevine zrtve?

Violeta

10.08.2018 08:13

Meni ovde ništa nije nateralo suze na oči ili na bilo koji način popravilo raspoloženje...sramota. Da li je smešno roditeljima kojima su deca stradala zbog pijanih vozača? U pogrešnom kontekstu tekstu dato na značaju.....

dr.mo

10.08.2018 08:52

10 godina robije...odmah. a šta da ga nisu zaustavili i kojim slučajem nekog ubio... ma 20 godina...

golas

10.08.2018 09:56

Samo 30 dana???

Nemanja

10.08.2018 22:42

Ja sam za to da se oduzme dozvola svakome ko pije alkoholna pića. Inače, koliko mi se čini, ovo je smrtonosna doza za zemlje zapadno od Balkana, a ne na Balkanu. Naši ako se zainate, ima da ugase alkotest.