Sjenica, ubistvo
Alo!/B.A.
Sjenica, ubistvo

Alo!/B.A.

Sjenica, ubistvo, Foto: Alo!/B.A.

"Ko je ubio našu Miladiju i zbog čega - ne znam, ali se svako veče Bogu molim da policija pronađe ubicu. Kad sam vratio stoku sa ispaše video sam je kako leži ispred bačije u kojoj smo živeli. Bila je u lokvi krvi. Mislio sam da je pala, udarila glavom u kamen i povredila se. Tek kasnije smo primetili ranu na glavi i shvatili da je ubijena".

Pročitajte još:

Ovako je, u selu Goševo na Pešteru, kroz suze govorio Isidor Kočović, gorštak sa planine Giljeve, koji je pronašao mrtvu suprugu Miladiju (77). Još uvek nepoznati ubica je ženi prvo pucao u leđa, a zatim je "overio" metkom u glavu.

- Ni mrava u životu nije zgazila. Još nam je teže jer je najverovatnije zapomagala i umrla u mukama, a da nije imao ko da joj pomogne. Nikome ništa nismo dugovali, ni sa kim nismo bili u zavađi, celog života trudili smo se da pomognemo ljudima u nevolji. A, evo, šta nam se desi. Taj koji je onako krvnički ubio moju suprugu je nečovek i monstrum, ne zaslužuje da hoda ovom zemljom i ostatak života treba da provede na robiji - priča Isidor za "Novosti".

Kada je video suprugu kako leži na zemlji, Isidor se ponadao da je još živa, pa je brzo pozvao komšiju da je spasavaju.

- Nažalost, nije joj bilo pomoći. Kad je iz susednog sela stigao sin Radan i ušao u katun (kolibu), primetio je da je sve ispreturano. Ispod kauča nije bilo puške, pištolja i 400 evra. Tada smo primetili i da ima ranu na telu i shvatili da je ubijena. Odmah smo pozvali policiju - priseća se on.

Prodali jagnjad

- Neki bogataši nismo, ali nismo ni sirotinja. Celog života mučimo se u ovom bespuću gajeći stoku. Nekoliko dana pre tragedije prodali smo jagnjad i uzeli nešto para. Možda nas je neko tipovao, možda je ubica došao da nas opljačka. Možda je majka poznavala lopova. Kamo sreće da je odneo novac, a da je nije ubio - jada se Miladijin sin Radan.