Milićev osuđen na četiri i po godine
RAS
Milićev osuđen na četiri i po godine

RAS

Milićev osuđen na četiri i po godine, Foto: RAS

Milićev se kao ni predhodnog puta nije pojavio na ročištu, a sud je tražio da se dopuni dokazni postupak i da se precizno ukaže na to dokle se stiglo u Markovoj resocijsluzaciji, kao i da li postoji mogućnost njegovog daljeg napretka.

Sledeće ročište je zakazano za 20.septembar, a prethodno je sud odbio molbu Milićeve odbrane da se na ročište pozove i Markov vaspitač.

Odbrana Marka Milićeva je izrazila žaljenje zbog toga što Tužilaštvo redovno postavlja pitanje zbog čega Marko Milićev ne otkriva gde je vozilo "kantrimen",kojim je usmrćen Luka Jovanović.

Markov advokat je istakao da je Milićev u zatvoru pod stalnim pritiskom zbog odluke da ne otkriva gde je "kantrimen",uprkos tome što zakonski nema obavezu da iznosi činjenice koje mu ne idu u korist.

Marku Milićevu ostaje da osluži još šest meseci kazne,ukoliko sud ne donese krajem septembru odluku o njegovom puštanju na uslovnu slobodu.

Milićev je osudjen na četiri ipo godine zatvora,nakon što je u bekstvu uhvaćen u Kini, zbog sumnje da je na Brankovom mostu kolima usmrtio Luku Jovanovića 25.7 2014.godine.

On je krivicu priznao, ali nikada nije otkrio ko je vlasnik "kantrimena", niti gde se on nalazi.