Zoran Marjanović
Marko Metlaš
Zoran Marjanović

Marko Metlaš

Posle 10 meseci na slobodi Zoran Marjanović, Foto: Marko Metlaš

Apelacioni sud je preinačio rešenje Višeg suda i ukinuo pritvor Marjanoviću i naredio da se on pusti na slobodu. Po nalažnju ovog suda nema zakonskog osnova po kojem bi Marjanović bio više u pritvoru. Tročlano veće je utvrdilo da je Viši sud pogrešno ustanovio da bi Marjanović boravkom na slobodi uznemirio javnost.

"Neophodno je razdvojiti uznemirenje javnosti koje može ugroziti nesmetani i pravično vođenje krivičnog postupka od nesporne okolnosti koja se odnosi na zainteresovane javnsoti na ovaj slulčaj. Međutim, Viši sud daje pogrešan značaj kada isto povezuje sa nesmetanom vođenjem postupka. Zainteresovanost nije isto što i uznemirenje, budući da zainteresovanost ne može ugroziti i pravičnost vođenja postupka. Ne postoje okolnosti koje ukazuju da je usled načina završenja dela uznemirenje ugroziti postupak", rečeno je Alo! u Apelacionom sudu u Beogradu.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Njena smrt je i dalje misterija Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo u Višem sudu u Beogradu, nova optužnica protiv Marjanovića je još na preispitivanju, pošto su njegovi advokati uložili prigovor na nju.

"Marjanović je još uvek osumnjičen, ali sud treba da ramotri odgovore na optužnicu koje su uložili njegovi branioci", rečeno je Alo!.

 

Komentari (3)

Neko tamo daleko

12.07.2018 16:13

Optužnica I treba da se preispita jer Jelana Nije ubijena na nasipu Kako ovaj tvrdi. I bolje da mu Ne sude po ovoj optužnici jer bi bio oslobodjen.Treba Sve ispočetka!!!

vlajko

12.07.2018 16:35

Jel i ovo rezira Zeljko Mitrovic?Pa aman zaman ljudi ima li struke vise u Srbiji.Naci krivca i osuditi je toliki problem u Srbiji.Pravi rijaliti u toku.Videcemo ko ce pobediti.Na zalost,ali jos ima puno puno korupcije.Jedini zakljucak.

vota

12.07.2018 21:16

jel rekao bar dok je bio u zarvor odakle Jelenina krv na zadnjem sedistu gepeku i patosnicama njegovog auta.?