Krvav nož
shutterstock
Krvav nož

shutterstock

Ilustracija, Foto: shutterstock

Prvostepenom presudom Višeg suda u Zaječaru meštanka Marina Savić (35), osuđen je na 15 godina zatvora jer je aprila 2017. sa više od 30 udaraca kuhinjskim nožem ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49).

Odmah nakon ubistva u stanu je izbio požar u kome je izgorela ubijena Kostićka, a da je reč o ubistvu saznalo se tek nakon obdukcije. Istraga je odmah počela, a da je ubica Savićka otkrilo se zahvaljujući nadzornim kamerama koje je komšija imao ispred svojih vrata.

Na snimku se jasno videlo da Savićka neposredno pre požara izlazi iz stana stradale žene. Osumnjičena je najpre negirala zločin, ali je sve priznala nakon predočenih dokaza. Jedino nije priznala da je podmetnula požar, već da je u hoškanja iz peći ispao žar koji je izazvao vatru.

Razlog ubistva je novac. Ubijena je prodala garsonjeru, imala sredstva, ali nije želela da pare pozajmi Savićki što je ovu naljutilo, dohvatila je kuhinjski nož i krenula da po stanu juri i ubada prijateljicu.

U vreme kada su vatrogasci izvukli izbodenu i požarom zahvaćenu Kostićku, ona je još bila živa. Preminula je nakon pola sata u bolnici jer je, osim uboda, njeno telo imalo 80 odsto opekotina.

Komentari (4)

Goran

20.06.2018 13:51

Za ovo 15 godina sramota za sudstvo pa da je pravde nebi izlazila iz zatvora.

N.N.

20.06.2018 17:30

Eto, da nije bilo komsijine kamere, mozda ne bi ni znali ko je ubica. Stalno se neke institucije bune protiv kamera, protivzakonite su...Nama treba duplo vise, jer su mnogi zlocini reseni bas zahvaljujuci njima.

Branka

20.06.2018 17:41

Auuuuuu .... ta ovo Americi ide dozivotna ... a gle ovde .... sramota ... nas sistem kao da podstice ubistva ... dobije 17 , lezala godinu , i jos za kojesta joj smanje 5 i eto nje brzo napolje ....

Сараџогла

21.06.2018 13:21

@Branka - За ово преко баре се добија струја или инекција!И крај живота.