Kukuruz, polje
Profimedia
Kukuruz, polje

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ekipa RTV Vranje pozvala je Policijsku upravu da proveri ove navode. Oni kažu da se u prethodnih nekoliko dana dobili dve prijave i obe se tiču napada maskiranog lica na ženske osobe. Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a do tada se apeluje na oprez.

Neke scene navikli smo da gledamo samo u filmovima. I baš kao po filmskom scenariju maskirano lice u Korbevcu izlazi iz kukuruza ili njiva i napada meštane, uglavnom žene. Ukoliko pružaju otpor vadi nož i stavlja im pod vrat. Slavica Dimitrijević i Dušanka Đorđević srele su se oči u oči sa napadačem. Kažu da su pretrpele ogroman strah, i da nikakvo zlato ne može da nadoknadi stres koji su preživele.

"Iza mene sustigao me neko i ja sam se okrenula i bio mi je iznad glave i ja sam pogledala crno lice bela kapa i on me uhvatio za vrat i ja sam počela da vičem u pomoć. Stavio mi je ruku na usta levu, a sa desnom nož ispod grla. On kaže daj zlato, ja kažem nemam i on je dohvatio moj lanac i pokidao, i skinuo mi i minđuše", ističe Slavica Dimitrijević.

"Uvukao me unutra preko kukuruza i oborio me na zemlju. Vukao mi je ovaj prsten na desnoj ruci i kasnije sam se setila da on mene sigurno zna, jer mi vuče taj prsten baš koji vredi 20 hiljada, evo modricu kakvu mi je napravio. I ja mislim u sebi, neka me zakolje, ali neću da dam prsten, to mi je uspomena od majke", kaže Dušanka Đorđević.

Nakon kraće borbe i pokušaja da poskida prstenje sa otečenih ruku Dušanke, maskirani muškarac je pobegao. I žene i muškarci u Korbevcu su u konstantnom strahu. Svaka vrata na koja je naša ekipa zakucala bila su zaključana. Čim padne prvi mrak više nikoga ne možete da vidite na ulici, kažu oni.

"Evo već desetak dana je prava uzbuna u Korbevcu. Obavezno idemo sa ženama u polje, svi se zaključavaju, ni glavnim putem ne smeju da idu, stvarno su uplašene, jer on preti nožem", pojašnjava Borivoje Milošević.

"Napao je dve žene i juče lupao na vrata kod porodice Ćosinci. Ja sam iz Lipovca, ali ne smem da idem gore, jer se plašim da li je neko u kući, treba gore da idem sad da obrađujem zemlju i ne smem", napominje Dragoljub Mitić.

U Policijskoj upravi kažu da su u prethodnih nekoliko dana dobili dve prijave i obe se tiču napada maskiranog lica na ženske osobe. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a do tada se apeluje oprez.