Emil Živić
Dragan Ilić
Emil Živić

Dragan Ilić

Emil Živić, Foto: Dragan Ilić

Emil Živić juče je pronašao Moniku Karimanović u vikendici u Pasjači. On je srčani bolesnik, ima pejsmejker, ali je rizikovao život i jurio Malčanskog berberina 300 metara, iako je rekao da je naoružan. 

- Prolazio sam sa sinom Markom i rešio da svratim da obiđem kuću u Pasjači. Kada smo prišli video sam da su u suterenu jedna vrata odškrinuta, pa sam otišao da ih zatvorim. Verovatno je monstrum na spratu kuće tada čuo lupnjavu. Sin ga je video na prozoru, jer je odmah pokušao da pobegne s druge strane - počinje svoju priču Emil Živić i još dodaje da je njegov sin video da se pomera zavesa u sobi i rekao to je sigurno berberin. 

Kaže da je morao brzo da se snađe.

- Viknuo sam sinu "Daj pištolj!" iako nemamo oružje! Morao sam brzo da se snađem. On je istrčao na drugu stranu kroz prozor, pa preko terase skočio na zemlju. Našao se oči u oči sa mojim sinom! - kaže Živić.

Otmičar je skočio kroz prozor i pobegao, a Monika je ostala u krevetu. Emilov sin Marko je zvao policiju, ušli su u kuću, na sprat, tek kad je došla policija. Tamo su zatekli devojčicu u krevetu.

Kuća u kojoj je pronađena Monika

Dragan Ilić

Kuća u kojoj je pronađena Monika, Foto: Dragan Ilić

 

- Krenuo sam za njim da bi video kojim putem ide i javio policiji - kaže Živić i nastavlja:

- Sin je za to vreme ušao u kuću, dozivali smo "curo, curo", jer smo pratili dešavanja na televiziji, ali se devojčica nije javljala. Onda je sin ušao u jednu od soba i viknuo: "Evo je, živa je!" Obavestili smo odmah policiju - ispričao je on.

- Bila je bleda kao ja sada. Pogledao sam je u lice, video sam da nema povrede i bio presrećan! Tri puta sam se prekrstio u ime Boga! - kaže Emil i dodaje:

- Nisam očekivao da Jovanović sa devojčicom može da bude u mojoj vikendici, jer sam znao da se potraga bazira u selima oko Knjaževca koji je udaljen 40-ak kilometara od Pasjače. Zbog svega sam još uvek veoma uznemiren, ali mi je u trenu laknulo! 

Monika K. pronađena je juče nakon gotovo 10 dana intenzivne potrage za njom i višestrukim silovateljem koji ju je oteo 20. decembra na putu do škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Pera

03.01.2020 09:09

Dobro je što su je pronašli! Ali zašto sin ne da izjavu? Ovde neko ne priča istinu? Ko je prvi ušao u kucu?