Ubistvo, nož, ubadanje
Shutterstock
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Marko je legao na pod po naređenju policije, koja mu je potom stavila lisice na ruke, Foto: Shutterstock

Dan pošto je sahranio oca, Marko S. (22) iz Užica, oko 18 sati juče, krvnički je nasrnuo na svoju majku Mirjanu S. (59) i nožem joj zadao oko 30 uboda po celom telu. Dok je krvnički ubadao pokušavao je i da je baci sa terase.

Teška borba lekara užičke bolnice za život ove žene je uspela i ona se, u stabilnom stanju, nalazi na odeljenju intenzivne hirurške nege.

Umalo kobnom događaju u kući u Ulici Milovana Glišića prethodila je svađa sina i majke koji su u ponedeljak sahranili iznenada preminulog oca, odnosno muža. Jedini svedok ovog užasnog događaja bio je teško bolesni i jedva pokretni mladićev deda, a majčin svekar, koji je bespomoćno gledao kako unuk pokušava da mu ubije snaju!

Lekari brojali rane

Mirjana je jedva disala kada su je ubacili u vozilo hitne pomoći i prve procene su bile da su još šanse da preživi veoma male. Broj njenih povreda za sada se vodi sa "oko 30" jer lekari nisu uspeli da prebroje ubodne rane i posekotine.

Poznanici kažu da se Marko ranije lečio u psihijatrijskoj ustanovi, neobično ponašao i često polu-go prolazio naseljem.

- Pre neku noć do u sitne sate je udarao po banderi pokušavajući da izbriše svoje ime koje je tu davno napisao autolakom - kažu žitelji ovog dela Užica. U ponedeljak, priča komšiluk, Marko se potuno normalno ponašao na sahrani svog oca, taksiste, koga je smrt zadesila na prečac u rodnom selu Rogačica. Stajao je uz majku i sve vreme je tešio. 

- Neretko su se iz njihove kuće čuli vika i svađa kojoj je kumovao Marko, koji je psihički bolestan. On se naročito prethodnih dana ponašao čudno - pričaju meštani ovog dela Užica.

Kako prepričavaju svedoci horora koji se odigrao kažu da je Mirjana oko 17.30 izletela na terasu koja se nalazi na drugom spratu zgrade i počela da zapomaže.

- Čuo sam jeku, ali mi je zapomaganje ličilo na to kao da nekoga trese struja. Izašao sam napolje, pogledao u tom smeru, i video Mirjanu stomakom pribijenu uz ogradu terase i iza nje Marka. U prvi mah nisam opazio da drži nož i da je bode, sve dok ona nije pala na terasu a on stao iza nje i nastavio bukvalno da je kolje po leđima - priča jedan od očevidaca.

Prema svedočenju drugog komšije, kad je Mirjana istrčala na terasu, Marko joj je zadao nekoliko udaraca nožem, a onda je uhvatio pokušavajući da je baci preko ograde. Kada to nije uspeo opet je potegao nož i nastavio da je ubada.

Neko od svedoka je pozvao policiju koja je odmah došla u Ulicu Milovana Glišića. U međuvremenu Marko je ostavio na terasi majku, prošao pored dede koji je sve bespomoćno gledao iz stolice, zaključao stan i izašao napolje.

- Sav krvav, ali potpuno miran, pošao je niz stepenište na ulicu. Presekla sam se misleći da će napasti još nekoga, ali je u tom trenutku stigla patrola. Poslušao je naredbu "lezi dole" i mirno prihvatio hapšenje - kaže jedna od prvih komšinica ove porodice.

Marku S. je određeno policijsko zadržavanje uz krivičnu prijavu ubistvo u pokušaju.

Komentari (2)

Šojke

14.06.2018 08:34

To je to što se niko ne oseca krivim za ovakve slučajeve! Doktori zatajili! Doktori ne smeju dozvoliti da ovakvi bolesnici napuštaju bolnice! Nije ovo ni prvi ni poslednji slučaj.

Цицка

14.06.2018 16:53

За сваког слободно шетајућег лудака крива је прво породица која мора прва да одговара, па онда здравство .