Dragana nije izdržala na nogama do kraja sahrane
Alo!/M.Obadić
Dragana nije izdržala na nogama do kraja sahrane

Alo!/M.Obadić

Dragana nije izdržala na nogama do kraja sahrane, Foto: Alo!/M.Obadić

Dečak, star svega devet meseci, preminuo je u petak uveče na putu do kikindske bolnice. U zvaničnom izveštaju sa obdukcije navodi se da je izdahnuo od komplikacija prouzrokovanih upalom pluća. 

Pročitajte još:

Skrhana, majka Dragana nije izdržala kada su njenog sina spuštali u raku. U jednom trenutku kolena su joj zaklecala, prebledela je i sručila se na zemlju. Rođaci su joj odmah pritrčali u pomoć, polivali je vodom i preneli je u hlad. Dragana je davala znake života, ali se nije pomerala. Oči su joj bile sklopljene u trenutku dolasku lekara iz Doma zdravlja u Srpskoj Crnji, koji su je zbrinuli.

- Jadnica, šta je sve preživela, nije ni čudo što se onesvestila i što nema snage - komentarisala je jedna rođaka.

Telo devetomesečnog Larisa sahranjeno je u belom kovčegu sa njegovom omiljenom igračkom, u prisustvu najbližih rođaka i prijatelja.

Larisovi deda Željko Lakatuš i pradeda Ostoja Jovanović nemo su čučali pored rake dok je beli kovčeg pokrivala zemlja.

Dragana nije izdržala na nogama do kraja sahrane

Alo!/M.Obadić

Dragana nije izdržala na nogama do kraja sahrane, Foto: Alo!/M.Obadić

Bolni vapaji i jecaji prisutnih prolamali su se grobljem: „Larise, Larise naš“.

Prema rečima majke Dragane, do smrti je došlo kada je beba dobila temperaturu veću od 39 stepeni. Larisa su odveli u zrenjaninsku bolnicu, a posle pregleda je vraćen kući. U toku večeri, malenom Larisu se stanje naglo pogoršalo, pa je sanitetom hitno prebačen u Kikindu, ali je njegovo srce prestalo da kuca u toku vožnje. U izveštaju lekara iz bolnice u Zrenjaninu se navodi da su roditelji odbili da smeste dete u bolnicu, iako im je rečeno da mu je neophodno hitno lečenje. Majka tvrdi da su joj lekari, navodno, rekli „da nema potrebe da ostaje u bolnici“.

Sahrana Larisa Lakatuša

Alo!/M.Obadić

Sahrana Larisa Lakatuša, Foto: Alo!/M.Obadić

 

Tražimo pravdu!

Željko Lakatuš, deda preminule bebe, kaže za ,,Alo!“ da će se potruditi da se sazna istina o smrti njegovog unuka.

-Tražićemo pravdu. Utvrdićemo kako je Laris lečen i zašto se desila ova tragedija. Nećemo ćutati dok ne saznamo da li je reč o propustu ili nekom nesporazumu - izričit je Željko.

Komentari (1)

Сараџогла

13.09.2018 14:03

Нема шансе ни да се лекари повуку за уши а камоли да одговарају за смрт пацијента.Полажу заклетву ДА ЈЕДНО ДРУГО БРАНЕ ,,ДО ДАСКЕ,, иако и основци виде да су често криви за смрт пацијента!Шта рећи када су спремни да мајци дете УКРАДУ и кажу УМРЛО?Ја сада браним од НЕМЕДИЦИНСКОГ особља једног младића познатог здравственог центра.Лекар донео позитивно мишљење а то је бахата и полуписмена социјална радница тог здравственог центра поништила?Никада те особе нису одлучивале?Али,500 евра па може ...