Lopov Provalnik Sef Obijanje sefa Obijač sefa Pljačkaš
Profimedia
Lopov Provalnik Sef Obijanje sefa Obijač sefa Pljačkaš

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Stanković, inače gastarbajter iz Australije, prijavio je da je u sefu imao zlato vredno 100.000 evra, isto toliko evra u novčanicama, 200.000 australijskih i 100.000 američkih dolara.

- Pljačka se dogodila još 19. maja uveče, dok sam bio sa rođakom u Leskovcu na večeri. Policija do danas nikog nije uhvatila, iako sam izrazio sumnju o kome se radi. Zato se sada bojim za svoju bezbednost i sumnjam da me neko prati - kaže Stanković.

Vratio se da umre u Srbiji

Stanković je punih 40 godina radio u Australiji, tamo imao svoju transportnu firmu koja se zvala "Balkan eksport", a pre tri godine se vratio u svoje rodno mesto da u njemu skonča.

- I da mi se ovo desi? Pa kakvi smo mi to ljudi? -pita se Grozdan, koji je nakon pljačke odlučio da proda svoju rodnu kuću i vrati se u Australiju.

On navodi da je reč o jako dobro organizovanoj akciji i da je lopov neko ko ga veoma dobro poznaje.

- Moja kuća je pokrivena sa 12 kamera, a lopovi su ušli kroz prozor na kupatilu, tačno tamo gde ih kamere ne hvataju - ističe ovaj čovek.

Lopovi su, ušavši kroz kupatilo, izvršili premetačinu, obili sef u spavaćoj sobi, pored njega odneli i pištolj koji je, kako tvrdi, krio ispod jastuka, kao i jedan lovački nož.
Božo Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, a sada privatni detektiv, kaže da nisu retke pljačke kuća iako su opremljene najsavremenijim tehničkim obezbeđenjima, odnosno kamerama i raznim senzorima.

- Danas na internetu možete pronaći kako da zaobiđete obezbeđenje u kućama. Postoje ekipe koje to sve proučavaju i vešto koriste sve mane kamera ili senzora pokreta... Tako je bilo i u ovom slučaju, u kom je očigledno da je kuća istipovana i da su je odradili profesionalci - navodi Spasić i dodaje:

- Taj čovek iz Australije je svakako pogrešio što je toliki novac držao u kući, a ne u banci, gde mu je i mesto. Takođe, time što je postavio kamere svuda umesto da odbije provalnike, on ih je zapravo privukao. Jer niko ne postavlja kamere ako ne pokušava da zaštiti sebe ili svoje dragocenosti, odnosno imovinu, a to privlači pljačkaše.

Komentari (6)

Zoki

07.06.2018 03:27

pa ok, verovatno mu je drpio neko koga on poznaje ili kome se poverio pa neko drugi organizovao, ali u danasnje vreme on je mogao da drzi pare u australjskoj banci i da prebacuje po potrebi, banka naplacuje 4 evre po transakciji do 10hiljada dolara., to rade mnogi odavde bas zbog toga sto se zna da su bogati povratnici na meti lopova. Ako nista drugo makar je ovde u Australiji mogao da nauci da su pare najsigurnije u banci a ne ispod duseka ili u sefu. Svi mi volimo Srbiju ali lopov je lopov

zagor

07.06.2018 04:26

Sto si se vratio?Idi umri gde si i do sad bio.Vi se zemlje setite samo kad vidite da vam kraj!!!!

nesha

07.06.2018 07:44

upravo tako...gde se toliki novac drzi u kuci?

Vox

07.06.2018 08:32

Za ovim stoji država ili jaki političar

Marko

07.06.2018 08:41

isto to bi mu se desilo i u australiji da ih je drzao u kući..

Cile

07.06.2018 17:19

Zao mi je coveka, ali mogu da mu se zahvalim sto sam sad uvereniji nego ikad da cu sve sto imam u domovini prodati i dati za dzabe ako treba. Samo da se kad ostarim ne zeznem, pa odem na dedovinu da umrem tamo. Sto mi treba da sa 70 i kusur godina spavam sa pistoljem ispod jastuka. Neka mene ovde gde sam.