Mesto tragičnog udesa
R. Koprijan
Kuća Mitrovića

R. Koprijan

Kuća Mitrovića, Foto: R. Koprijan

Medicinska sestra Svetlana M., koja je u udesu, u kojem su joj poginuli ćerka N. M. (10) i suprug Dragan (39), zadobila teške telesne povrede, uspešno se oporavlja i njeno zdravstveno stanje je stabilno. Do nesreće je došlo kada se vozilo marke "pasat", u kojem je ova porodica bila, sudarilo sa teretnim kamionim novosadskih registarskih tablica.

Odmah posle udesa obavljeno je alkotestiranje vozača kamiona i utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi. Istraga će pokazati kako je došlo do direktnog sudara putničkog automobila i teretnjaka.

- Ništa ne može da mi je vrati, ništa. Moja duša, zašto, Bože, zašto na ovaj način, zašto... Ništa nisam mogla da uradim da ih spasem, svima sam pomogla i mnoge sam živote spasila, njima nisam mogla da pomognem - govorila je gušeći se u suzama Svetlana.

Zbog povrede u udesu, jedna ruka joj je u gipsu, a po licu su vidljivi podlivi i hematomi, ali je juče puštena iz bolnice u Prokuplju. U dom ove ugledne porodice u selu Glašinac kod Žitorađe juče su stizali rođaci i prijatelji da izjave saučešće, potreseni nevišenom tragedijom. Deda od stradale devojčice i Draganov otac Radisav, gušeći se od bola, plakao je i jedva pričao.

- Šta mi vredi, šta da kažem, kako da preživim ovu tragediju, prijatelju moj? Ovakve lepote ja da sahranim u ovim godinama. U njenih 11 godina ja da gledam da dete ide pod zemlju. Šta sam ti, Bože, skrivio da mi uzmeš ovakve lepote - jecao je Radisav.

- Nje bilo jutra da me N. ne pozdravi: "Dobro jutro, dedo, da li si pio kafu". Bila je odličan đak, dete za primer, najbolje dete u okolini. Na svim takmičenjima prva mesta je osvajala. Pa ga je Bog nadario da ga uzme u 11-oj godini života. Pa kome je ona vodu zamutila, prijatelju moj? Kako ja to da preživim? Sad kada bi mogli živog da me zakopaju, da me nema, samo da ne vidim, da ne gledam ovo. Kako ću ja to da preživim? Kako ću ja moju decu da dočekam, ne znam - priča neutešni Radisav.

Komentari (4)

Rajče

18.08.2018 13:08

@Koja - A,jesi li morao komentarisati da bi odma zaradio minus.

lora

18.08.2018 12:43

tuga ,uzas! ispasta neko ni kriv ni duzan a ko zna ko je zasluzio . neka im je laka zemlja .

Jana

18.08.2018 16:40

Saucesce ostatku familije,ja mislim da bog bira najbolje i za bolest i za smrt a oni otrovni ostadose .