Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija
E-stock/Miloš Rafailović
Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija

E-stock/Miloš Rafailović

Ilustracija, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Nešto posle pola jedanaest u sredu, ispred hotela "Golf" u kruševačkom naselju Prnjavor, brutalno, sa više hitaca iz vatrenog oružja i pred velikim brojem svedoka, ubijen je Dejan Stanković - Ždrokinac (70).

 

Policija je identifikovala ubicu i njegovog saučesnika, a sumnja se da je motiv brutalne likvidacije sukob koji je Stanković imao sa jednim od mladića ranije.

Građani su posle jutrošnje likvidacije u mafijaškom stilu uznemireni između ostalog i jer je hotel “Golf” večeras domaćin malim maturantima, među kojima je i Stankovićev unuk, i boje se da ovaj, očigledno osvetnički obračun ‘loših momaka’, ne eskalira nasiljem većih razmera.

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti je da je pre tri godine na istom mestu došlo do još jedne jezive likvidacij.

Naime, 2015. godine, u teretani u hotelu „Golf“ u Kruševcu sa šest hitaca iz vatrenog oružja, ubijen je Goran Petrović – Peta (48), najbliži saradnik Zorana Jotića – Jotke, šefa kruševačkog klana.

Takođe, možda je slučajnost a možda i ne što su nova ubistva počela da se dešavaju neposredno nakon izlaska Jotke iz zatvora, pa su spekulacije neminovne.

Uviđaj je u toku, a policija intenzivno traga za počiniocima

Podsećamo, Dejan Stanković je zajedno sa bratom blizancem Vojinom bio optužen za ubistvo stomatologa Milutina Rokića pre tri godine, ali su zbog nedostatka dokaza oslobođeni – naime, nije moglo da se utvrdi ko je ubica zbog identične DNK.

Braća Stanković, u Kruševcu poznati i kao braća Ždrokinci, su prvi sukob sa zakonom imali pre 48 godina, kada su opljačkali banku.

Po izlasku iz zatvora otišli su u inostranstvo, a najviše vremena proveli su u Africi gde su radili kao vojnici-plaćenici. Nakon povratka u rodni grad otvaraju kladionice i "legalizuju biznis". Dejan je imao i južnoafričku penziju i pasoš ove zemlje. Poslednjih godina živeo je u Umci gde je imao motel.