Silovanje ilustracija
Shutterstock
Silovanje ilustracija

Shutterstock

Silovanje ilustracija, Foto: Shutterstock

Pedofili vrebaju decu na društvenim mrežama. Najčešće su to sredovečni muškarci koji su se u poslednje vreme okomili na maloletnice, koje spopadaju preko Fejsbuka tražeći im fotografije na kojima su gole. Žrtve su u većini slučaja naivne devojčice od 13 godina, a neretko i mlađe.

Neprimerena pitanja

Fejsbuk stranica "Borba protiv pedofilije" bavi se raskrinkavanjem bludnih muškaraca i objavljivanjem njihovih imena kako bi ih se ljudi klonili i upozorili decu da ne komuniciraju s njima. Ta grupa je nedavno objavila prepisku perverznjaka iz Smederevske Palanke, navijača Crvene zvezde.

On je devojčici od 13 godina poslao zahtev za prijateljstvo jer su mu se svidele njene fotografije. Kad ga je prihvatila, najpre se iznenadio što je klinka da bi potom počeo s neprimerenim i bezobraznim pitanjima.

Nije odustajao, pa je maloletnicu upitao da li ima dečka i da li je nevina, a onda pokušao da je ubedi da se slika gola i prosledi mu fotografije.

Pedofil: Pošalji mi bar jednu sliku.

Žrtva: A što toliko želiš da me vidiš golu?

Pedofil: Pa eto ja se otvorio, neće niko znati, nemoj da brineš. Hoćeš li poslati ili ne?

Žrtva: Neee...

Pedofil: Pošalji bar gornji deo...

Psiholog Aleksandra Janković kaže da je, nažalost, sve više muškaraca koji imaju patološke potrebe da budu intimni sa mladim devojkama ili da makar komuniciraju s njima preko interneta.

 

Njen savet deci, u ovom slučaju devojčicama, jeste da se povere starijima i svako uznemiravanje prijave policiji.

- Naravno da će im pedofil pretiti ako ga ne poslušaju, u tom slučaju prvo treba da kažu: "Rekla sam mami i tati za ovo i oni ćete prijaviti policiji ako nastaviš da me maltretiraš" - rekla je Jankovićeva.

Komentari (5)

milenko

25.06.2018 10:51

a sta ce dete od 13 godina na facebooku bez roditelja?

VladimirR

25.06.2018 13:23

@milenko - Valjda da se pokaže i da ima čime da se pohvali u društvu. A posle kuku i lele kada zabrazde u problem.

Ja

25.06.2018 14:26

@milenko - ne znam samo kakve to sise moze da ima dete od 13 godina... bolesnici!

Tole

25.06.2018 17:19

@milenko - E od takvih kao sto si ti mi se se*e, brate ko si ti da sudiš o tome? Koliko vaspitane dece ima fejsbuk, danas je to sastavni deo života, a takvim kao što si ti treba dati kamen da se lupaju po čelu :)

SASAKG

25.06.2018 15:00

Tako je deci cak do 18g ja bi zabranio da iamju FB profil, sta ce to zlo deci i da tu prikazuju svoje golisave slike i ko zna sta jos . Roditelji povedite racuna o tome da ne bi imali posla sa ovakvim psihopatama