Saobraćajna nesreća
Tanjug/Dušan Aničić
Saobraćajna nesreća

Tanjug/Dušan Aničić

Saobraćajna nesreća, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ovo je rođacima ispričao otac Marije Čajetinac (33) iz Dublja kod Trstenika, jedne od osam žrtava stravičnog lančanog sudara koju se u utorak dogodio na auto-putu kod Jagodine.

Pročitajte još:

 

Marija je stradala dok je iz Beograda išla ka kući svojih roditelja. Rođaci nesrećne devojke kažu da su za stravičnu nesreću čuli iz medija, ali da nisu znali da je reč o Mariji.

Čuo na vestima

- Njen otac je video vest na televiziji i posumnjao da je ona u toj koloni, pošto je znao da je krenula kući. Odmah je počeo da je zove na telefon, ali se ona nije javljala. Kako je Marijin mobilni ispao, našao ga neki policajac, koji se javio i rekao njenom tati šta se dogodilo. Očajni čovek je odmah seo u automobil i krenuo ka auto-putu kako bi našao ćerku - prepričavaju rođaci nastradale devojke. Kako pričaju, Marija je bila ponos porodice.

 

- Otišla je iz sela da studira u Beograd. Tata joj ima privatnu firmu, pa je ona polovinu vremena živela u selu, a polovinu u gradu. Nije se udavala, niti je imala dece. Tu u selu su ostali njeni brat, snaja i dvoje dečice. Inače, s Marijom u kolima je bio pas, njen ljubimac, kog je povela iz sela i uvek vodila svuda sa sobom. On nije pronađen - kažu rođaci.

Godinama vozio

Jan Petrik (29) iz Kovačice kod Pančeva stradao je u svom kamionu.

- Mnogo nam je teško, molim vas, ništa ne pitajte. Porodica ne želi da se piše o ovome, a i šta bismo rekli o njemu osim sve najlepše - kratko nam je rekla prijateljica Jana Petrika koja je otvorila vrata doma u Kovačici gde je mladić stanovao s roditeljima, suprugom i sinom.

Otac Jana Petrika u telefonskom razgovoru za Kurir naveo je da su svi u šoku.

- Otišli su po njegovo telo, nismo ni znali gde je. Ne znam šta da kažem, kako da se osećam kao roditelj koji je ostao bez deteta. Iza Jana je ostao sin, još mu ni "tata" nije rekao - kroz suze je kazao Petrik.