Rotacija, policija, Saobraćajna policija
Alo!/Nenad Vujanović
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija odmah izasla na teren, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Dok policija istražuje prijavljen pokušaj otmice devojčice (11) koji se dogodio prošlog četvrtka u Žarkovu u Beogradu, u sredu se gotovo po istom scenariju dogodio napad u Novom Sadu u naselju Telep, kada je obnaženi muškarac izašao iz automobila i na silu pokušao da uvuče u njega devojčicu (12).

I ovaj slučaj je odmah prijavljen policiji koja intezivno radi na otkrivanju okolnosti incidenta. Napadač je krupnije građe, star oko 25 godina, tamnije puti i kratko podšišan.

Pročitajte još:

Majka devojčice (ime poznato redakciji) osim što je slučaj prijavila policiji, oglasila se putem društvenih mreža kako bi upozorila roditelje na opasnost.

Ona je u izjavi za "Alo!" preprićala strahotu kroz koju joj je ćerka preživela usred bela dana, kada je iz pik-apa istrčao muškarac bez donjeg veša i dete pokušao na silu da uvuče u automobil.

- Napad se dogodio u sredu u 13 sati dok mi je ćerka išla od kuće ka školi. U šumskoj ulici na nasipu se iznenada pored nje zaustavio neki crveni pik-ap. Vozač je vozio paralelno sa njom i upitao je kako da stigne do Adica. Ćerka mu ništa nije odgovorila i požurila je da sa nasipa siđe u ulicu. Tada je on dao gas, automobil joj je presekao put i iz njega je istrčao muškarac koji nije dole imao odeću - u dahu prepričava događaj majka devojčice.

Manijak Novi Sad

Printscreen

Manijak Novi Sad, Foto: Printscreen

Kako kaže, napadač nije imao ni donji veš, a od prizora i straha šta sve može da se dogodi, devojčica se za trenutak ukočila što je manijak iskoristio pa ju je zgrabio za ruku.

- Pokušao je da je odvuče ka otvorenim vratima automobila. Ona je počela da se otima i vrišti, a zatim je nekako uspela da tog monstruma udari po ruci. On se na trenutak zbunio što je ona iskoristila, otrgla se i pobegla. Da to nije uradila ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi i šta je tom monstrumu bilo na pameti - kaže majka devojčice.

Majka kaže da je ćerka umesto u školu odmah došla kući i pozvala je.

- Dotrčala sam kući sa posla i videla uplašenu ćerku. Nakon što mi je ispričala šta joj se dogodilo otišli smo do policije gde smo im prijavili događaj. Inspektori su nam uzeli izjave i verujem da će pronaći tog manijaka. Nakon svega ovog uplašena sam za bezbednost svoje ćerke ali i druge dece, jer je to moglo svakom da se dogodi. Ćerka je jako potresena i uplašena, ali fizički, bogu hvala, nije povređena - ispričala je majka devojčice.

Kako saznajemo, majka i devojčica su slučaj prijavili novosadskoj policiji nekoliko sati nakon događaja, a policija u saradnji sa Tužilaštvom i Centrom za socijalni rad intezivno radi na otkrivanju okolnosti prijave.

- Nakon prijave i uzimanja izjave inspektori su odmah izašli na teren i trenutno se češlja ceo taj kraj. Inače ovo je prvi slučaj koji je prijavljen da se u tom delu dogodio pokušaj otmice - reko je naš sagovornik blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, u trenutku kada se napad i pokušaj otmice dogodio nije bilo svedoka koji bi mogli da potvrde ili demantuju navode devojčice. U cilju dalje istrage sa devojčicom će razgovor u narednom periodu obaviti psiholog iz Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo koje posledice je ovaj nemio događaj ostavio na dete.