Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija
E-stock/Miloš Rafailović

U Johanesburgu opsadno stanje

BCI security

U Johanesburgu opsadno stanje, Foto: BCI security

Kako se navodi, reč je o bivšem pripadniku Giškine srpske garde i žestokom momku, koji je devedestih učestvovao u nekim pucnjavama u Jugoslaviji!

Likvidacija se dogodila juče, oko 14 sati, u Johanesburgu, kada su nepoznati napadači ispalila oko 30 metaka u njegov automobil. Kako saznajemo, njegova supruga i jedan saputnik srpske nacionalosti su teško povređeni.

- Kulić se nalazio na mestu vozača u automobilu BMW, metalik boje, kada se iznenada na putu pojavio beli "mercedes", u kojem su se nalazile dve osobe. Mercedes se zaustavio ispred njih, a zatim su napadači otvorili vatru i izrešetali ga sa 30 metaka. Kulić je ostao da leži glavom na volanu, a od zadobijenih povreda je ubrzo preminuo - navode lokalni mediji.

Đorđe Bošković Giška

Jutjub23

Đorđe Bošković Giška, Foto: Jutjub

Blizak sa Cunerom

Darko Kulić je važio za osobu blisku Jovanu Guzijanu Cuneru, koji je ubijen pre 16 godina. Cuner je likvidiran 5. oktobra 2002. u pucnjavi na Novosadskom putu, a tom prilikom teže su ranjeni Dejan Čotrić i Rade Cvetić. Sva trojica su bila u "golfu 4" crne boje, a za njegovo ubistvo su osuđeni pripadnici takozvanog zemunskog klana. Jovanov mlađi sin Marko, poznat i kao Mali Cuner, takođe je od ranije poznat policiji i teretio se za razna krivična dela od ubistva do mučenja.

Kako saznajemo, Kulićeva supruga je teško ranjena u glavu. Povređen je i Srbin koji se nalazio sa njima u automobilu. Njih dvoje su prebačeni helikopterom do prve bolnice i nalaze se u kritičnom stanju.

- Policija je pokrenula potragu za dvojicom osumnjičenih posle pucnjave u Johanezburgu. Motiv ubistva je nepoznat i apeluje se na građane da se jave ako poseduju bilo kakve informacije, koje bi mogle da dovedu do identifikovanja ili lociranja osumnjičenih - navodi se u saopštenju južnoafričke policije.

Kako saznajemo, na svega pet kilometara od mesta pucnjave, pronađeno je spaljeno vozilo. Utvrđuje se da li je reč o automobilu iz kojeg je pucano na Kulića, ili o vozilu koji je na bilo koji način povezano sa ubistvom.

Nekoliko kilometara dalje pronađen zapaljen automobil

BCI securty

Nekoliko kilometara dalje pronađen zapaljen automobil, Foto: BCI securty

Lokalni portali navode da je čitav kraj pod blokadom. Helikopteri ga obleću, a građani se upozoravaju da izbegavaju taj reon. Objavljene su i fotografije BMW na čijem staklu se može videti nekoliko rupa i razbijeno staklo kao posledica pucnjave.

Darko Kulić je bivši pripadnik Giškine srpske garde, a pojedini navode da je žestoki momak iz devedestih godina, koji je učestvovao u pucnjavama u Beogradu i Srbiji. Južnoafrička policija traga za osumnjičenima.

Kulić se koškao s Amonijakom

Darko Kulić se dovodi u vezu sa Goranom Bojovićem Amonijakom, koji je ubijen 1992. godine. U jednom od obračuna Kulić je pucao na Amonijaka, a dok su prijatelji pokušali da pomognu ranjenom, on se vratio i bacio bombu na njih. U Fejsbuk grupi "Legende devedestih" navodi se da je Amonijak devedestih godina u jednoj kockarnici unakazio momka udarajući ga pepeljarom u glavu.

- Darko Kulić je bio drug pretučenog dečka i ubrzo posle napada se osvetio Amonijaku. Počelo je suđenja, ali Amonijak nije dočekao njegov krah. Mesec dana kasnije, ubijena su njegova dva druga rafalima ispaljenim iz crnog “golfa”. Sumnjalo se na Kulića i njegove najbliže prijatelje i saradnike Jeremića i Bitićija. Dogovorili su se da se predaju policiji ispod Brankovog mosta, ali im je tamo napravljena sačekuša i jedva su izvukli žive glave od rafala automatskog oružja. Dva meseca kasnije uhapšeni su slučajno tokom rutinske racije. Kulić je osuđen na 12, Bitići na devet, a Jeremić na osam godina zatvora - navodi se u Fejsbuk grupi "Legende devedestih".

Komentari (2)

nedjo

19.07.2018 10:19

fina gospoda

zemun

19.07.2018 10:21

on je hteo da ubije cunera...............bili su neprijatelji