Olac Bilbao
Instagram
Olac Bilbao

Instagram

Olac Bilbao, Foto: Instagram

Misica Olac Bilbao (20), koja je teško povređena u bombaškom napadu na svog momka Strahinju Stojanovića (28) u Zemunu, prekjuče je operisana na Vojnomedicinskoj akademiji.

Bomba postavljena ispod "audija" samo pukom srećom nije koštala života bivšu mis Marbelje. Osim preloma potkolenice, Olac Bilbao je zadobila i teške opekotine četvrtog stepena. Upravo zbog komplikovanosti situacije i izrazito ugroženog zdravstvenog stanja, misica je sa KBC "Zemun", gde je prvenstveno zbrinuta, bila hitno prebačena na Odeljenje plastične hirurgije Vojnomedicinske akademije.

- Pacijentkinja je operisana prekjuče i dobro se oseća. Urađena joj je dodatna obrada rana, a na jednoj nozi i transplantacija kože - potvrdili rekli iz ove zdravstvene ustanove.

Inače, četvrti stepen opekotina koje je Olac zadobila najteža je moguća povreda iz sfere opekotina i zahteva hitnu operaciju. Takva povreda znači potpuno ugljenisanje tkiva i praćena je izraženim oštećenjem mišića, tetiva, krvnih sudova, živaca, kostiju i zglobova. Uz takvu vrstu povrede često idu i oštećenja unutrašnjih organa, te su hirurzi VMA imali veoma težak posao u borbi da nesrećnoj devojci sačuvaju nogu.

Podsetimo, za ovu devojku iz Marbelje rođendansko putovanje u Srbiju (20. rođendan proslavila je 2. avgusta) umalo se kobno završilo kada je automobil njenog momka Strahinje Stojanovića (28) odleteo u vazduh u zemunskom naselju Galenika u noći između 10. i 11. avgusta. Prema pisanju "Blica", bivša misica Marbelje krenula je ka "audiju" sa Strahinjom kada se on na trenutak vratio do stana jer je zaboravio mobilni telefon. Neposredno nakon toga bomba je eksplodirala i teško povredila devojku. Nesrećna Olac je raznesena eksplozijom odletela desetak metara od vozila. Inače, nepuna 24 sata ranije španska misica je stigla u Srbiju.

Okupljeni stanari obližnjih zgrada u Ulici Svetozara Papića, gde se napad dogodio, rekli su tada da je detonacija bila izuzetno jaka, a da je vlasnik vozila neposredno pre eksplozije ušao u automobil, zatim ubrzo izašao iz njega, te je nekoliko sekundi kasnije "audi" detoniran.

Olac Bilbao Gonzales odrasla je u pomenutoj španskoj luci, inače dobro poznatom letovalištu u kojem su se krili brojni balkanski kriminalci gde je verovatno i upoznala problematičnog Stojanovića. Šta je bio konkretan povod za bombaški napad utvrdiće istraga. Poznato je da je Stojanović svedočio na objedinjenom suđenju krimi-grupi Slobodana Šaranovića za ubistva Nikole, brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića. Stojanović je bio Vidakovićev kum.

Olac Bilbao je, inače, još u nedelju, 24 sata nakon bombaškog napada, smogla snage da policiji ispriča detalje eksplozije koju je preživela. Ipak, ne očekuje se da će njen iskaz biti od krucijalne važnosti za istragu pokušaja ubistva. Iskaz je dao i Stojanović, ali, po svoj prilici, ni njegovo svedočenje nema neku naročitu težinu.