Marko Jovanović
Privatna arhiva Alo
 Marko Jovanović

Privatna arhiva Alo

Marko Jovanović, Foto: Privatna arhiva Alo

 Kako saznajemo, Marko Jovanović je došao u Viši sud u Beogradu u odeći sa tri šestice, simbolom koji predstavlja satanu. 

- U sudnicu je došao kao maneken. Bio je čist, uredan i lepo obučen. Međutim, svi su bili zgroženi kada su na njegovoj majici ugledali tri šestice, koje predstavljaju „đavolski znak“ - kaže naš izvor iz suda.

 U sudnicu sa brojem zveri

Shutterstock

U sudnicu sa brojem zveri, Foto: Shutterstock

Na pitanje sudije da se izjasni u vezi sa navodima iz optužnice, koja ga tereti za svirepo ubistvo, nije bio pričljiv. 

- Ne želim o tome da govorim. Nije reč o sukobu niti zavisti, već o nesrećnom slučaju - kratko je rekao Jovanović i ponovo šokirao sve prisutne.

Zatvor

Masanori Jošida ALO

Zatvor, Foto: Masanori Jošida ALO

Hladnokrvno gledao unakaženi leš

Ubijeni Šarić bio je osuđen na nepunih pet godina zbog više krađa. U „Novu Skelu“ je prebačen iz zatvora u Sremskoj Mitrovici zbog „neprilagođenog ponašanja“. - Niko ne zna šta se tačno dogodilo u ćeliji. Stražari su zatekli Šarićev leš tek ujutru. Kada su otvorili vrata, ugledali su jeziv prizor. Šariću je bio prerezan vrat od uha do uha. Zidovi su bili išarani i isprskani krvlju, dok je ubica hladnokrvno sedeo na svom krevetu i gledao u unakaženog cimera - ispričali su očevici posle zločina.

Kao je „Alo!“ ranije pisao, obdukcioni nalaz je pokazao da je Jovanović prvo zadavio cimera, a onda ga sekao po vratu. Na grkljanu je izbrojano deset posekotina.

- Na kraju je mrtvom Šariću čak grizao uši. Čuvari su ga zatekli sa krvavim ustima, a ubijenom su falili delovi ušiju. Po zidovima ćelije bili su ispisani neki znaci krvlju ubijenog - objašnjava naš sagovornik.

Za dvostruko ubistvo dobio 40 godina

Marko Jovanović je bio iza rešetaka jer je 31. oktobra 2010. u Nišu nožem ubio bivšu devojku Danijelu Jovanović (27) i komšiju Aleksandra Kitanovića (23). Bivšu devojku je brutalno izbo nožem u njenom stanu kada mu je rekla da ne želi da bude s njim i da ima novog dečka, komšiju Kitanovića. Posle njenog ubistva, pozvonio je na vrata Kitanoviću, odveo ga u Danijelin stan i ubio i njega. Sud mu je za to dvostruko ubistvo izrekao najtežu kaznu od 40 godina zatvora.

 

Zatvor

E- stock Miloš rafailović

Zatvor, Foto: E- stock Miloš rafailović

Jovanović i Šarić su dva meseca pre ubistva delili sobu u Kazneno-popravnom zavodu „Nova Skela“. Incident se dogodio tokom noći 21. decembra 2016, kada je Jovanović zadavio cimera, a onda žiletom iz plastičnog brijača unakazio njegovo telo. 

Neposredno posle zločina, zatvorenici su rekli da je Šarić nekoliko dana zaredom fizički i psihički maltretirao Jovanovića. Po zatvorskim ćelijama se šuškalo i to da je Šarić navodno tražio da ga Jovanović seksualno zadovoljava, a da je Šarić to odbijao.

- To niko od zatvorenika nije zvanično potvrdio kada su saslušavani o ubistvu. Suđenje treba da odgonetne zbog čega je Jovanović zverski ubio cimera, da li su pre toga bili u sukobu i da li je ubistvo moglo da se spreči - navodi naš izvor.

Komentari (1)

Maca

04.07.2018 11:29

A možda je samo ljubitelj Iron Maidena ili piva? Svakako je njegova odevna kombinacija od krucijalne važnosti za zločin koji je počinio.