Jelena Marjanović
Alo!/Rajko Ristić
jelena marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: privatna arhiva

Doktorka Milana Šišić iz Borče sa kojom je pevačica Jelena Marjanović razmenila poslednje poruke pre nego što je ubijena, kako nezvanično saznajemo, saslušana je danas u svojstvu svedoka u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ona je saslušana nakon naloga Višeg suda u Beogradu da se provere i poslednje sms poruke iz Jeleninog telefona, za koje je utvrđeno da ih je razmenila sa doktorkom svoje majke, koja je u međuvremenu preminula.

Mediji pišu da su Milena Š. i Jelena razmenile poruke preko telefona svega tri minuta pre nego što je pevačica ubijena na nasipu u delu Borče - Crvenka.

Po nalogu suda, treba da se sasluša još Jelenina i Zoranova zajednička ćerka Jana.

U zgradi Tužilaštva bili su i advokati Veljko Delibašić, Stefan Jokić i Aleksandar Zarić.

Podsetimo, reč je o doktorki koja je vodila zdrastveni karton u Domu zdravlja u Borči pokojnoj Zorici Krsmanović, majci pokojne pevačice.

Šišićeva i Jelena su razmenile poruke preko telefona nekoliko minuta pre nego što je pevačica ubijena.

Kako smo ranije saznali, sadržina poruka se uglavnom odnosila na medicinske savete. Milanina ćerka Andrea je navodno bila Jelenina šminkerka, i takođe je svedočila u Katanićevoj.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Više javno tužilaštvo tereti Marjanovića da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Za to krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Komentari (9)

TANJA

16.04.2018 09:27

NEKI TVRDE DA JE UBIJENA DAN PRE NEGO STO JE NADJENA.NEKI DA JE TOG DANA KAD JE NADJENA.SAD PISE CULA SE PRE UBISTVA.A NE ZNA SE NI KAD JE UBIJENA.VELIKA KONFUZIJA OKO OVOG SLUCAJA.JA SUMNJAM DA CE SE PRAVA ISTINA OTKRITI.

nada

16.04.2018 13:06

@TANJA - Draga Tanja istina se zna samo neko debelo stoji iza svega i koci slucaj jer je nemoguce pored tolikog pisanja i navodne istrage, izjave Vucica i Stefanovica da se nije doslo do vecih saznanja !!!!!!!! U nasem pravosudju debelo smrdi !!!!!!!!!!!!!!!!!

lela

16.04.2018 21:10

@TANJA - Konfuziju su napravili Marjanovici ako nisi znala.Saznace se prava istina bilo kada.Nema im pomoci!!!!

Sloba

17.04.2018 10:24

@TANJA - Ti si od prvog dana podrzavala Marjanovice i tu nesto ima debelo stalno imas neki komentar. Mislim da bih mogla da se nades zajedno sa Marjanovicima pored Zorana.Pratim tvoje komentare od prvog dana kad se izvrsio smisljeni zlocin nad Jecom.

senka

16.04.2018 11:48

Pitanje je da li je Jelena zaista uputila tu poruku doktorki, ili je to uradio neko drugi sa njenog telefona.Rec je o savrsenoj reziji ubistva i zato je slucaj komplikovan.

lilit

16.04.2018 12:55

Posle dve godine "novi" iskazi i svedoci? "Bravo" za takozvane inspektore, verovatno su završili neku privatnu policijsku akademiju u Makišu ili Malom Mokrom Lugu!

Andja

16.04.2018 19:02

@lilit - Ja ipak mislim da to nije u pitanju .. pre ce biti da je neko namerno sabotirao istragu .. msm kod nas to uopste nje neobicno..

dragana

16.04.2018 17:47

Sve se zna od pocetka .Zato je Zoran Marjanovic tamo gde jeste.Tamo mu I jeste mesto.E sada nije sve izaslo delo na videlo.jer Marjanovice neko stiti.Ostali Marjanovici se odbranili cutanjem zato su na slobodi.

NENA CH.

17.04.2018 10:48

@dragana - Tacno je tako Marjanovici su izvrsili zlocin nad Jelenom, kad tad odgovarace za taj zlocin svi. Ali ako ih neko podrzava i taj ce biti optuzen za saucesnicima zajedno.PRAVDA MORA POBEDITI, a zlocinci odgovarati.