Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Shutterstock
Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

- Serafin Manasić (72) iz Ovče zgrabio je Zoricu Đ. (15) ispred svoje vikendice, uvukao je unutra i počeo da je skida i dodiruje, govoreći joj: "Prenesi mi svoju mladu energiju". Nasrnuo je na nju i oborio je na krevet, a onda joj je dodirivao grudi i noge. Zorica je na prevaru uspela da pobegne od mahnitog komšije. Znala je da gaji zečeve i zamolila ga je da izađu u dvorište da bi joj on, navodno, pokazao svoje ljubimce! - kaže za „Alo!“ Vuk S. (17) iz Ovče, drug Zorice Đ. (15), koju je Serafin Manasić pokušao da napastvuje. 

Kako saznajemo, Manasić je uhapšen juče, oko pet ujutro, u Spartanskoj ulici u Ovči, zbog sumnje da je na silu uvukao Zoricu u svoju vikendicu i pokušao da je napastvuje. Posle bekstva devojčice iz vikendice užasa, drama se dodatno zakuvala!

Čudak kojeg se svi plaše!

Prema rečima meštana Ovče, Serafin Manasić živi u selu u okolini Ovče.

- Bio je uvek čudan i zastrašujućeg izgleda. Znao je da se popne na ploču od vikendice, da stoji i posmatra ljude. Mene i Zoričinu sestru je čudno posmatrao dok smo sedeli na terasi. Kažu da je, navodno, bio neki profesor. Živi sam, nema ni kučeta ni mačeta i s njim niko nije komunicirao. Pored njegove vikendice živi njegov sestrić, ali on i ne priča s njim - kaže prijatelj napadnute devojčice.

Kada je njena porodica krenula kod osumnjičenog da se objasni sa njim, pa je on ispalio hitac iz pištolja u vazduh, ali srećom nije bilo povređenih.

- Zorica je sa dečkom šetala po Ovči, a Serafin je sve to posmatrao i špijunirao ih. Kada je krenula sama kući, on je jurnuo na ulicu, zgrabio je za ruku i ponavljao: „Hajde do mene!“ Zaključao je kapiju i vrata od kuće, a onda joj je rekao „da želi da mu ona prenese svoju mladu energiju“, kao i „da je vrlo lepa i fina devojčica“. Odmah je nasrnuo na nju, gurnuo je na krevet, a onda počeo da joj otkopčava jaknu i da je dodiruje po grudima i nogama. Srećom, devojčica je ostala pribrana i uspela je na prevaru da ode iz predvorja pakla. Rekla mu je: „Hajdemo napolje da gledamo tvoje zečeve“, a on je na to pristao. Kada su izašli napolje, ona je uspela nekako da otključa kapiju, a zatim i da pobegne svojoj kući, koja je preko puta manijakove - kazao je Vuk S., koji je porodični prijatelj i dečko Zoričine sestre.

Porodični prijatelj kaže da se drama nastavila kada je devojčicin otac Miodrag Đorđević krenuo u vikendicu kod Serafina da ga pita šta se dogodilo.

- Zorica je dotrčala izbezumljena i sve je ispričala roditeljima, kod kojih smo bili u gostima. Mi smo onda krenuli ka Serafinovoj vikendici da vidimo šta se dogodilo. Međutim, kad smo stigli do kapije, koja je bila zaključana, on je uzeo pištolj i ispalio je metak u vazduh. Valjda se uplašio kad nas je video, jer smo ga glasno dozvali i pitali ga: „Šta si to uradio? Na šta to liči?!“ On je ponavljao da Zorica laže i da joj ništa nije uradio. Nakon toga ispalio je metak, pa smo odmah zvali nadležne! Kad su stigli ljudi iz policije, pokušavali su da razgovaraju sa njim, ali je on je vikao „da će zvati policiju ako ga ne ostave na miru“. Nije shvatio da već priča s policijom! Kada su videli da ima pištolj, pozvane su i dve interventne ekipe. Bilo je dvadesetak policajaca. Policajci su upalili ona njihova svetla na štitovima da mu daju do znanja da je opkoljen, ali on ni tada nije reagovao. Odbijao je saradnju, a onda su policajci opkolili vikendicu, oborili ga na zemlju i uhapsili. Najgore od svega je to što je prilikom hapšenja imao pištolj u džepu i sekiru u rukama - kaže porodični prijatelj napadnute devojčice.

Prema njegovim rečima, Zorica je bila pod velikim stresom, zbog čega su morali da zovu Hitnu pomoć.

- Zamislite koliko je ona bila uplašena, kad nije smela da izađe kad je stigla Hitna pomoć. Iako su pored nje bili i roditelji, i policija, nije smela da se pomeri. Popila je „bensedin“ i posle toga odmarala kod kuće. Trenutno je sa roditeljima kod psihologa. Posle toga će ići i na poligraf, jer su joj rekli da je ranije bilo slučajeva lažnih prijavljivanja - kaže Vuk S.

Kako smo saznali od očevidaca, u vikendici osumnjičenog su posle hapšenja pronađena, navodno, dva pištolja, dva revolvera i puška.

Policajac: „Snimamo film, ti si glavni glumac!“

U toku hapšenja Serafin je ponavljao policajcima da su „ludaci“ i da ga ostave na miru.

- Vikao je: „Vi ste ludaci!“ Policajac mu je rekao: „Mi snimamo film, a ti si glavni glumac“, što nas je malo i nasmejalo! - kazao je očevidac.  

 

Komentari (4)

Marko

22.05.2018 08:38

zivi sam .nema ni kuceta ni maceta a ona mu rekla ajmo napolje da joj pokaze zečeve..i on je poslusa a bio nasilan .???!!! ..nešto u ovoj prici ne štima

Goran

24.05.2018 09:07

@Marko - I to sve u pet ujutru...?

Himzo

22.05.2018 13:07

Samo smrtna kazna !MUBIJ

meštanin domorodac

22.05.2018 15:58

Što god se dogodilo ili ne dogodilo ovo nije u OVČI,ma šta drugi govorili.Ovo se događa među novopristiglim komšijama koji su sazidali objekte u njivama bez ikakvog reda i zakona.Ulica među njima 3 metra,ej 3 METRA široka ulica u Banatu!Naravno da vire jedni drugima u imanje i sve znaju jedni o drugima!Radi znanja ulica/šor,strada/u OVČI je široka više od 30 metara.S*druge strane devojčica od 15 ak godina šeta noću sa dečkom kroz njive!!!Znam da ovo nećete objaviti ali ostaće negde zabeleženo.