Policajci vode modnog kreatora na saslušanje
Ognjen Radošević
Policajci vode modnog kreatora na saslušanje

Ognjen Radošević

Policajci vode modnog kreatora na saslušanje, Foto: Ognjen Radošević

Poznati modni kreator Darko Kostić (38), koji je uhapšen u petak zbog sumnje da je seksualno zlostavljao dva mladića, juče je s krstom oko vrata molio božju milost, ali mu je sud odredio 30 dana iza rešetaka! Kako saznajemo, Kostić je tražio da mu odrede kućni pritvor, tvrdeći da u pritvoru nije bezbedno i da zbog pritvorenika strahuje za svoj život!

On se branio ćutanjem u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu na Novom Beogradu, a tokom saslušanja i sudskog većanja, koje je trajalo oko pet sati, pozlilo mu je dva puta!

U tužilaštvo je doveden sa lisicama na rukama, u pratnji dvojice policajaca, spuštene glave. Vidno neraspoložen, sa drvenim krstićem oko vrata, izbegavao je da brojne novinare i fotografe pogleda u oči.

Darko Kostić s lisicama na rukama

Ognjen Radošević

Darko Kostić s lisicama na rukama , Foto: Ognjen Radošević

Imao je kapuljači na glavi kada je izašao iz policijskog automobila. Sve vreme je hodao spuštene glave, neraspoložen, očigledno lošeg psihičkog stanja. Oko vrata mu je visio drveni krst, koji je izbacio u prvi plan, dajući do znanja da je vernik.

Lančić je visio preko “guči” firmiranog duksa, sa poznatim printom "angry cat". Preko duksa je imao kožnu jaknu, a na nogama patike bez pertli.

Brani ga Lukasova advokatica

U Kostićevom timu branilaca je Jovana Ralević, koja od nedavno zastupa i folk zvezdu Acu Lukasa, kao i njen kolega Dimitrije ilić. Pokušali smo da ih zamolimo za komentar, ali su oni odbili da daju bilo kakve izjave. Kostića su ispred zgrade suda, sačekale majka, tetka i sestra. Dok su ga uvodili u policijski automobile, sestr amu je doviknula: “Sutra smo kod tebe, nemoj ništa da brines!”

Modni kreator je uhapšen u svom stanu na Novom Beogradu, po prijavi L. J. (15), učesnika muzičkog takmičenja “Neki novi klinci", koji trvdi da ga je polno uznemiravao.

Prema rečima našeg izvora, Treće osnovno javno tužilaštvo je Kostiću odredilo pritvor, zbog sumnje da je izvršio krivično delo polnog uznemiravanja, nedozvoljenih polnih radnji i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Dva mladića se navode, prema krivičnoj prijavi, kao njegove žrtve, a jedan od njih je maloletan.

U njegovom stanu je nađen lek “rivotril”, koji se nalazi na listi sedativa, ali se ubraja u drogu kada se koristi bez lekarskog nadzora.

 

Kostićevi advokati Dimitrije Ilić i Jovana Ralević

Nenad Vujanović

Kostićevi advokati Dimitrije Ilić i Jovana Ralević, Foto: Nenad Vujanović

Kako saznajemo, Darko Kostića se u Trećem osnovom javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

- Kostić je doveden u 10.30 sati u zgradu tužilaštva. Saslušanje je trajalo kratko, jer je saopštio da se neće izjašnjavati na navode krivične prijave zbog lošeg psihičkog stanja. Posle predloga tužilaštva da mu bude određen pritvor, konačna odluka je doneta tek oko 15.30 sati, kada mu je sudija za prethodni postupak Treće osnovnog suda odredio pritvor do 30 dana. On je u petak, prilikom hapšenja, bio poprilično iznenađen. Ponavljao je da je nevin, ali se nije opirao hapšenju - rekao je izvor blizak istrazi.

 Prema rečima našeg sagovornika, prilikom pretresa njegovog stana policija je pronašla i zaplenila lap top, tablet računare i papiriće sa tragovima droge i sve poslala na veštačenje.

Kostić je uhapšen posle prijave maloletnog L. J., koji je izjavio da je creator, navodno, pokušao da ga napastvuje. Kako nezvanično saznajemo, dečak je ispričao da ga je dizajner pozvao u svoj stan kako bi ga fotiografisao. Međutim, kada je otišao po fotografije, Kostić mu je pocepao majicu tražeću "da se maze". Sumnja se da je kreator maloletniku dao "kamagru", preparat za seksualnu stimulaciju muškaraca, kao i da ga je nekoliko puta udario, kada ga je dečak odbio.

U kesi čokolada, maramice, duvan, upaljač...

Ognjen Radošević

U kesi čokolada, maramice, duvan, upaljač..., Foto: Ognjen Radošević

 

Darkova kesa privukla pažnju!

Kostića su sprovela dvojica policajaca od kojih je jedan nosio njegovu najlonsku kesu s stvarima. U kesi su mogle da se vide čokolada " Najlepše želje", ali i pakovanje duvana, upaljač, vlažne maramice, pertle i kaiš, kao i savijena dokumentacija.

Komentari (4)

Jesic

25.06.2018 16:19

Najbolja advokatica!!!

Maki

25.06.2018 19:44

I sada očekuje poseban tretman, zato što je "poznati dizajner"?! A siluje dečake?! Kako je prošao poznati producent Harvi Vajnštajn u Holivudu, zbog seksualnog uznemiravanja žena, bankrot, zatvor, novčana kazna... A ovaj se plaši robijaša, pa i treba...

zloca

25.06.2018 22:59

Mozda on jeste poznat,a ja sad cujem prvi put za njega

maks

26.06.2018 11:45

gde su sada razne organizacije da osude ovo ponasanje...da budem jasan za silovatelje dece bilo kog pola...kastracijaaaaaa...opametite se ljudi...samo kastracija...