Divčibare
Printscreen
Divčibare

Printscreen

Divčibare mesto nesreće , Foto: Printscreen

Automobil nije divljao, ali je vozač skrenuo s puta na trotoar i jurnuo pravo na kolonu dece, kao da ih uopšte nije video, iako mu je učiteljica očajnički mahala i pokušala da ga zaustavi! U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći dve devojčice T. S. (10) i V. T. (10) zadobile su lakše telesne povrede i odmah su prebačene u bolnicu u Valjevu, gde im je ukazana pomoć.

Divčibare

Printscreen

Divčibare mesto nesreće , Foto: Printscreen

Vozač je priveden, dok je automobil prenet na vanredni tehnički pregled zbog provere da li je osumnjičeni vozio s neispravnim kočnicama ili su one iznenada otkazale, kako je plačući tvrdio posle stravične nesreće. 

Desetogodišnji dečak A. Dimitrov, učenik trećeg razreda OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice, poginuo je juče na Divčibarama na licu mesta, kada je vozač „tojote“ V. V. (43), beogradskih tablica, naleteo na kolonu dece, koja je prelazila ulicu!

Divčibare

Printscreen

Divčibare mesto nesreće, Foto: Printscreen

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila juče, oko 10 sati, u Valjevskoj ulici u neposrednoj blizini hotela „Pepa“ na Divčibarama, u kojem su deca boravila na rekreativnoj nastavi.

Automobil „tojota“, koji je vozio V. V. iz pravca Kaone ka centru Divčibara, nije se zaustavio, već je prešao na levu stranu i pokosio mališane na trotoaru. Na kolonu osnovaca je naleteo u trenutku kada je polovina njih već prešla na drugu stranu Valjevske ulice. Očevici nesreće tvrde da je na početku kolone bila učiteljica, a na začelju rekreator, koji je video pomahnitali automobil!

Automobilu su, prema još nepotvrđenim informacijama, iznenada otkazale kočnice, zbog čega vozač, navodno, nije uspeo da se zaustavi.

Divčibare

Printscreen

Divčibare mesto nesreće, Foto: Printscreen

- Vikendaš iz Beograda je došao po svoje dete, da ga vrati kući. Poznajemo ga iz viđenja. Vozio je prosečnom brzinom, ali nije kočio, kao da uopšte nije video decu. Išao je pravo na kolonu mališana! Učiteljica je pokušala da ga zaustavi, ali uzalud! Ona mu je očajnički mahala i pokazivao da stane, ali on nije reagovao. Pregazio je dečaka, a dve devojčice i učiteljicu lakše povredio. Dete mu je bilo na zadnjem sedištu. Nikome nije jasno da li se okrenuo ka detetu ili je gledao u telefon kada je skrenuo s puta - kažu prolaznici, koji su se zatekli na mestu nesreće i dodaju da se zaustavio čim je video šta je uradio. 

Plakao kao kiša

Očevidac nesreće kaže da mu je potpuna misterija kako je vozač pokosio decu, jer nije jurio!

- Odjednom je prešao u suprotnu traku, nastavio je istom brzinom, a onda je počeo da se penje na trotoar. Zakačio je čak i učiteljicu koja mu je mahala i uleteo je u decu. Kada je izašao, plakao je kao kiša! Čuo sam kada su policajci rekli da nije pijan. Kasnije je došla patrola i stavila ga u kola! Ispred hotela je bio parkiran autobus, koji je trebalo da vozi decu kući. Deca su počela da vrište i trče ka hotelu. Prizor je bio jeziv. Ovde deca 50 godina dolaze na rekreativnu, ali se nikada nije desila ništa slično - kaže očevidac.

- Izašao je iz kola i počeo da plače! Uhvatio se za glavu i počeo je da viče: “Otkazale su mi kočnice!” - prepričavaju meštani ovog turističkog mesta. 

Doktor Dane Miroslav Stosić kaže da je čuo udarac i vrištanje dece, te da je odmah pritrčao u pomoć.

- Doktor, koji je bio sa decom, pokušao je da reanimira dečaka. Dali smo sve od sebe, dok nije došla Hitna pomoć, ali on je bio bez svesti, zenice su mu bile raširene i nije imao srčani ton. Hitna pomoć ga je reanimirala s aparatima, ali bez uspeha - rekao je za "Alo!" dr Stošić.

Deca su večeras stigla u Suboticu sa tragične ekskurzije u pratnji učitelja i lekara iz Opšte bolnice Valjevo.

Probio ogradu na autoputu Beograd-Niš kod Paraćina: Zakucao se u drvo i poginuo

Vozač „mercedesa“ poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš kod Paraćina. Udes se dogodio jedan sat posle ponoći, kada je muškarac najverovatnije izgubio kontrolu nad vozilom, probio ogradu na nadvožnjaku i zakucao se u drvo.

Gordana Cvetić, portparolka Policijske uprave u Jagodini, izjavila je da je poginuli muškarac državljanin Srbije i da je bio sam u automobilu.

- Nesreća se dogodila, najverovatnije, zbog gubitka kontrole nad vozilom, na kolovoznoj traci prema Beogradu, kada je vozač automobilom probio žičanu ogradu sa desne strane - rekla je Cvetićeva. 

Saobraćajna nesreća kod Priboja: Udarili u stenu, žena poginula

U saobraćajnoj nesreći u ataru sela Dobrilovici kod Priboja poginula je Slađana Marković (36), kada je „lada niva“, koju je vozio Zoran Marković (39), sletela s puta i udarila u stenu pored. Žena je poginula na licu mesta, a Zoran i još jedna osoba prebačeni su u bolnicu sa teškim povredama, ali nisu životno ugroženi. Prvi rezultati istrage ukazuju da žena koja je nastradala nije koristila pojas. Istraga je u toku.

Troje povređeno na Zlatiboru

Tri osobe povređene su u direktnom sudaru autobusa firme „Feniks“ iz Novog Sada i putničkog vozila. Udes se dogodio juče, oko 14.30 sati, na izlasku iz Užica prema Zlatiboru, pod još nerazjašnjenim okolnostima.

- Autobus se kretao iz pravca Zlatibora, a putničko vozilo iz pravca Užica. Teško je povređen muškarac (52) iz automobila i lekari užičke bolnice se bore za njegov život. Njegove dve saputnice su lakše povređene - navodi izvor iz istrage.

Autobus sleteo na putu Zlatibor - Nova Varoš: Otkazale kočnice, troje povređeno

Troje putnika je povređeno kada je autobus lokalnog prevoznika juče, oko 12 sati, sleteo s puta Zlatibor - Nova Varoš kod Borove glave. Autobus užičkog autoprevoznika beogradskih tablica, koji je vozio na liniji Beograd-Prijepolje, najverovatnije je ostao bez kočnica niz strmi deo puta, pa je vozač, ne želeći da rizikuje ulazak u oštru krivinu, usmerio vozilo u livadu pored magistrale. Putnik, koji je teže povređen, ima bolove u nozi i njemu je pomoć pružena u bolnici u Novoj Varoši.

Direktan sudar na putu Kraljevo-Raška kod mesta Progorelica: Pukla spona, poginula žena

Nuradija R. (61) iz Novog Pazara nastradala je juče, oko 13 sati, u direktnom sudaru dva automobila na putu Kraljevo-Raška, u mestu Progorelica. Kako saznajemo, žena je sedela na zadnjem sedištu automobila, kada je iz suprotnog smera naišlo drugo vozilo i zakucalo se u njih. Sumnja se da je automobilu koji je izazvao sudar pukla spona, zbog čega je prešao u suprotnu traku i udario u zadnja vrata automobila u kojima je žena stradala na licu mesta.