Ranjeni policajac u bolnici
MUP
Ranjeni policajac u bolnici

MUP

Ranjeni policajac u bolnici, Foto: MUP

On je kada je u nastrožem centru grada goloruk jurišao na Ivana Miloševića (32) iz Niša koji je rafalima zasipao građane, posle operacije u niškom Kliničkom centru, oseća se dobor i nalazi se van životne opasnosti.

Njega su juče posetili potpresednik Vlade Srbije i ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik PU Niš Slaviša Virijević.

Zahvaljujući na poseti Milošević je obećao da će se čim ustane iz bolesničke postelje odmah vratiti u redove pripadnika Interventne jedinice PU Niš, za šta je i pripreman i obučavan.

- Takav je on. Oduvek je voleo da bude na strani pravde, da štiti zakon i slabije. Za to je školovan i požrtvovan je u poslu. Nije mu ovo prvi sukob i situacija u kojoj može da nastrada. Imao je ranije intervenciju protiv grupe narkomana i tom prilikom je teško povređen ali čim se oporavio nastavio je još požrtvovanije da se bori protiv kriminala. Bukvalno je shvatio da je obučen za intervencije u najrizičnijim situacijama pa me ne čudi da je goloruk jurišao na napadača koji je u rukama imao automatsku pušku, kaže Jugoslav Milošević,o tac ranjenog policiajca Miloša, inače i sam iskusni policajac i predsednik jednog od odbora policijskog sindikata.

Hrabri policajac Miloš Milošević

MUP

Hrabri policajac Miloš Milošević, Foto: MUP

Miloš je praktično izdanak polciijske porodice. Pored oca i njegova supruga je zaposlena u polciiji. Imaju osmogodišnju ćerkicu kojoj u porodici nisu smeli da kažu da je otac bio na rubu smrti več je u bolnici jer je uganuo nogu.

Inače u kritičnoj noći bio je u Interventnoj jedinici. Nije časio ni časa kada je pred njim bio napadač naoružan automatskom puškom uperenom u njegove kolege. Miloš je hrabro jurišao na napadača i rvao se s njim pokušavajući da mu oduzme automat. Poštlo mu je za rukom da cev automata okrene ka zemlji ali je napadač ipak pritisnuo okidač i raspalio rafalom po Miloševim nogama. Devet metaka je završilo u Miloševim nogama ali on nije puštao napadača sve dok mu u pomoć nisu priskočile kolege da ga zajednički savladaju.

Njegov gest je posebno hrabrim i odvažnim ocenio juče i ministar Stefanović prilikom posete u Urgentnom centru.

- Policjac Milošević reagova je veoma hrabro. Čovek je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu hrabrost, pribranost i odlučnost i u tom momentu uspeo da zaštiti živote drugih ljudi. Hoću da se zahvalim čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka, brzo došla na lice mesta i sprečila izvršioca da ispred prepunog lokala u kome je bilo stotinu ljudi, možda napravi još teže krivično delo, rekao je ministar Stefanović.

Inače, napadač Ivan Pavlović, sada već osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju i ilegalno posedovanje oružja, te noći je posle bahatog upada u kafić u centru Niša, odakle je izbačen, otišao do auta iz kojeg je uzeo automatsku pušku i krenuo u krvavi pir ka kafiću. Ispred kafića najpre je pucao na radnika obezbeđenja i pritom ranio gosta koji je stajao pored njega. Zaustvio se na poziv dežurnog policajca ali oružje nije hteo da spusti i preda se pa je intervenisala patrola Interventne jedinice u međuvremenu poristigla i savladala ga.

Ranjeni policajac u bolnici

MUP

Ranjeni policajac u bolnici, Foto: MUP

Pavlović je pošto je sasuo rafal na Miloševića i sam ranjen u nogu ali je van životne opasnosti i očekuje se da će iz Urgentnog centra odakle već stižu pritužbe da se bahati, biti prebačen u KPZ Niš.

Njegovo bahaćenje je u skladu sa polcijskim dosijeom i presudom u kojoj mu je izrečena jedinstvena kazna u trajanju od pet godina i dva meseca zbog nasilničkog ponašanja i ilegalnog posedovanja oružja.

Ministar Stefanović je prilikom posete ranjenom policijajcu Miloševiću izrazio nadu i zatražio da sud ovoga puta Pavloviću za pokušaj ubistva i ilegalno posedovanje oružja izrekne maksimalnu kaznu. Naravno tu je i ometanje policje u vršenju službene radnje, ranjavanje civila i radnika obezbeđenja.

Istraga je u toku.

Komentari (7)

Сараџогла

18.06.2018 20:30

Синко,за Нобел награду си!Браво и да се што пре опоравиш и назад на посао!

Sjeničak

18.06.2018 22:39

Pozovite onog sudiju iz Novog Sada on će utvrditi verovatno da je kriv policajac i naravno osuditi ga tri godine zatvora

dexi

18.06.2018 22:55

Trebali su da ga isheftaju na licu mesta, imali su sve argumente, ovako će ovaj brzo na slobodu i idemooo sve ispočetka

Sveta

19.06.2018 06:40

Toliko o našim zakonima i ljigavim advokatima ....kad doprinesu skraćenju kazni za ovakve bolesne umove i njih treba kazniti

maksa

19.06.2018 06:58

...za ovake stvari u svetu postoje tejzeri,pumparica ...i na kraju hekler je ovde zavrsavao posao dva u grudi jedan u glavu ...dzak i ajno dalje a naravno porodici naplatiti ta tri metka...

Ratko

19.06.2018 10:09

kakva momcina treba ga odlikovat sa najvecim ordenom za hrabrost. A toga jadnika koji je hrabar sa automatskom puskom treba osudit dozivotno da istrune u zatvoru. Uvesti pod hitno dozivotnu robiju vremeje bilo ne danas vec juce da se to uradi! Drzi se hrabri momce oporavit ces se ti i ta bagra ce bezat od tebe!

warhammer

19.06.2018 13:21

da li ovi nasi policajci nose prazno oruzije?znaju li uopšte da ga koriste?i sta sad?povredjen,i nosice trajne posledice,a o oporavku,koji ce biti težak i bolan da ne govorimo.a sve to se moglo izbeći,jednim metkom na pravo mesto.ali kad pofesionalac reaguje instiktivno,bez razmišljanja,onda to nije to.obuku pod hitno poboljšati.