Aleksa  Tasić se utopio u Jakovu
facebook
Aleksa  Tasić se utopio u Jakovu

facebook

Aleksa Tasić se utopio u bazenu S kluba u Jakovu, Foto: facebook

Anđelko Tasić (49) nije celu noć spavao, a članovi porodice su ga juče jedva smirili.

- Anđelko ne može da se pomiri s tim da mu se utopio stariji sin. Odbijao je da mu lekari daju bilo kakvu pomoć i jedva je nekako zaspao juče prepodne. Zatvorio se u kuću i nikako mu nije jasno kako je njegov Aleksa, iskusan plivač i ronilac, visok 186 centimetara, udavio u bazenu dubokom metar i po! Hteo je da ide da ga oživi i vrati kući - rekla je juče za „Alo!“ uplakana Aleksina baka Dobrila.

Bazeni S kluba u Jakovu

S klub

Bazeni S kluba u Jakovu gde se udavio Aleksa, Foto: S klub

U kući, u ulici Dragiše Spasojevića 12 u Boleču, juče je vladao muk, a rodbina i prijatelji su dolazili da izjave saučešće Aleksinoj uplakanoj majci Gordani (47), ocu Anđelku (49), sestri Ivani (19) i mlađem bratu F. T. (15), koji je od šoka samo u čarapama tumarao po dvorištu i ulici.

- Moj unuk Aleksa je bio iskusan plivač i ronilac. Bio je zdravo dete i nikad se nije žalio ni na šta. Pre neki dan smo brali šljive i rekao mi je da ćemo pare od prodaje da podelimo, kako bi uštedeo za more. Fleke na sebi nije imao. Trebalo je 13. avgusta da proslavi 17. rođendan, a evo šta se desilo - rekla nam je neutešna Aleksina baka.

Kuća Tasića u Boleču zavijena u crno

Marko Metlaš

Kuća Tasića u Boleču zavijena je u crno, Foto: Marko Metlaš

Aleksina drugarica Tamara Cvetković (19), koja je sa društvom bila sa njim na bazenu, kroz suze je ispričala da nije videla kako je Aleksa potonuo na dno bazena.

Tamara cvetković je bila očevidac nesreće

Marko Metlaš

Tamara cvetković je bila očevidac nesreće, Foto: Marko Metlaš

- Tog dana smo ja, moja sestra, Aleksine tri drugarice i jedan drug otišli, oko podneva, u Jakovo na bazene. Celi dan smo bili na toboganima, a onda smo svi zajedno, predveče, prešli na veliki bazen, dug 150 metara. Aleksa je rekao: „Idem da ronim iza vas“, a kasnije smo samo čuli čoveka, koji je vikao: „Spasilac, ovde leži mladić!“ i videli momenat kako ga izvlače - ispričala je za „Alo!“ Tamara Cvetković.

Vlasnik: U vodi bio minut i po

Dragan Silić, vlasnik „Kluba S“ Jakovo izjavio je za „Alo!“ da je bio na bazenu i da je ukazivao pomoć tinejdžeru.

- Čim je primećeno da momak leži nepomično u vodi, svi smo skočili i počeli da mu ukazujemo pomoć. Ne znamo šta se dogodilo, to treba istragom da bude utvrđeno. Mnogo nam je žao mladog života i porodici smo na raspolaganju na svaki način - rekao je Silić. On je naveo da je Aleksa na dnu bazena bio nešto duže od minut i po. Pomoć su mu ukazali lekar sa VMA i medicinska sestra, koji su bili gosti kluba.

- Reanimirali su ga više od sat vremena i sve su pokušali. Imao je slab puls. Posle duge borbe za život, na usta mu je potekla krv i samo je izdahnuo - rekao je Silić.

Ona kaže da su tada svi skočili da mu ukažu pomoć i da su mu okupljeni davali veštačko disanje i izbacivali mu vodu iz pluća.

- Uspeo je da izbaci vodu, otvorio je oči, a onda se trgao. Krv mu je posle izašla na usta - ispričala je Aleksina drugarica, koja je još u šoku od nemilog događaja.

Dragan Silić, vlasnik hotela S klub Jkaovo

Dejan Briza

Reanimirali su ga sat i po, Dragan Silić, vlasnik hotela S klub Jakovo , Foto: Dejan Briza

Aleksini rođaci zameraju što je Hitna pomoć stigla tek posle 40 minuta i što, kako tvrde, vlasnik „S kluba“ Dragan Silić nije bio na licu mesta.

Rođaci kažu da su im na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu nezvanično rekli „da je Aleksa preminuo usled davljenja“, ali su odbili da navedu šta je pokazala obdukcija.

- Ne znamo šta je uzrok, jer je bio zdrav. Čekamo još dodatne analize - rekao nam je jedan Aleksin rođak.

Aleksa je završio drugi razred Srednje elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ i bio je vrlo dobar učenik. Sahrana preminulog Alekse biće sutra na mesnom groblju u Boleču.

Komentari (6)

gordana tarana

17.07.2018 23:34

kletva udara na neduznog,a mora da je neko radio zlo u ovim nasim zadnjim ratovima.e jada cemera tuge ode jos jedan mladi zivot.

alek

18.07.2018 01:30

@gordana tarana - aman,gospodjo,o cemu vi pricate?!

PTT

18.07.2018 07:47

@gordana tarana - Uvažena Goco, Cela Vaša firma je uz Vas. Vi ste predobar čovek. Zašto se ova baš Vama dogodilo? Velika tragedija za ovakvu divnu majku.

zagordanutaranu

18.07.2018 07:14

Kako neumesan komentar.Strasno! Saucesce.

nex

18.07.2018 08:16

Nisam zlonameran ali toksicki nalaz ce pokazati sve, u zeludcu ce biti dokaz, zasto se udavio, nekad je to sok za roditelje ali u takvim godinama tesko ih je pratiti kuci budi fini sve ok, a na ulici skroz drugacija licnost, a puno je droge i alkohola koji je itekako dostupan..

bakutan

18.07.2018 08:20

Da li je moguce da neko ostavi ovakav neumesan komentar?Tragedija za mladi zivot i za njegovu porodicu.Iskreno saucesce porodici.