hapsenje
MUP
Željko Čabarkapa

ALO

Željko Čabarkapa, Foto: ALO

Čabarkapi je policija upala u stan dok je spavao, tako da su mu lisice na ruke stavljene dok je bio samo u donjem vešu.

Uhapšeni Željko takođe je osumnjičen da je izvršio i krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Kako saznajemo, akcija hapšenja dogodila se u noći između četvrtka i petka, kada su specijalci ušli u Čabarapinu kuću u Kaluđerici. Iako su osumnjičeni pokušali da pobegnu, brzo su savladani. U trenutku privođenja sa njima je bio još jedan momak, koji je nakon saslušanja pušten jer je ustanovljeno da nema nikakve veze sa delom za koje se Čabarkapa i Đavo sumnjiče.

Osumnjićeni Čabarkapa i Đavo terete se da su početkom decembra u garaži u beogradskom naselju Kaluđerica na ime ranijeg duga od 500 evra od oštećenog tražili da im preda svoj automobil.

Lopovi nosili od igle do lokomotive

Tokom akcije hapšenja, policija je u njihovim stanovima našla ubodnu testeru, dva multipraktika, ručna kolica za prtljag, polir-mašinu, torbu i više kofera sa raznom garderobom i stolnjacima, neseser sa escajgom, aparat za razvijanje rezanaca za supu...

- Oni su od jednog poznanika zahtevali da im vrati navodni dug, što je taj momak odbio. Zatim su se sa njim našli u toj garaži sa izgovorom da žele da razgovorom reše nesuglasice. Sumnjamo da su i tada zahtevali novac i da je on to ponovo odbio, nakon čega su, kako se sumnja, rešili da budu ubedljiviji kako bi shvatio da sa njima nema šale. Između njih je izbila tuča, odnosno, oumnjičeni su momka počeli da tuku palicom. Udarili su ga više puta po glavi i telu i naneli mu teške telesne povrede. Nakon toga, uzeli su ključeve i mirno se odvezli iz garaže - rekao je sagovornik našeg lista.

Nakon istrage, policija je došla do identiteta osumnjičenih, pa je usledilo hapšenje.

hapsenje

MUP

hapsenje, Foto: MUP

Policija je u prostorijama koje koristi osumnjičeni Željko Čabarkapa u Kaluđerici pronašla 30 metaka za automatsku pušku. Osumnjičenima je određeno zadržavanje, nakon čega su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Inače, Željko i njegov brat Aleksandar Čabarkapa su u minulom periodu dovođeni u vezu sa više slučajeva paljenja restorana, iznude, razbojništva, izazivanja opšte opasnosti...

Policija je u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsila 106 osoba zbog sumnje da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništva. Akcije su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Valjevo, Bor, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Novi Pazar, Novi Sad, Požarevac, Prijepolje, Smederevo, Sremska Mitrovica i Čačak.

Pljačkali crkve i apoteke

U novom Sadu je uhapšen D. B. (45), osumnjičen da je uz pretnju pištoljem i upotrebu fizičke sile od vlasnika jedne menjačnice u Gložanu oduzeo oko 140.000 dinara. Policija u Prijepolju uhapsila je Z. K. (42), osumnjičenog da je iz dve pravoslavne crkve u Vrnjačkoj Banji i Novoj Varoši ukrao zlatan nakit iz kivota ikona i novac. Za osumnjičenim je bila raspisana potraga zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela teške krađe, krađe, sitne krađe, utaje i prevare, a uz krivičnu prijavu priveden je Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju. Policija u Jagodini uhapsila je V. J. (41) zbog sumnje da je u Svilajncu opljačkala apoteku tako što je zaposlenoj, uz tvrdnju da ima sidu, pretila da će je ukoliko joj ne preda novac napasti inficiranim špricem koji je držala u džepu od jakne.

 

Komentari (7)

Ujka Zitko PFK

23.12.2017 13:49

Ali ovaj sto je krao u crkvi,ljudina neka.Pravi vernik,slavi slavu.

Sveta

23.12.2017 14:45

Ima li neki Cabarkapa, a da nije kriminalac?

?!

23.12.2017 15:44

@Sveta - @ Pa u celoj Kaluđerici ne možeš takvog da nađeš a ti pitaš za Čabarkape?!

Danko

23.12.2017 18:06

Ne bih voleo da mi neki Cabarkapa bude sused.Mnogo su losi ljudi.

Gluvi

23.12.2017 18:22

Kad su Cabarkape u zatvoru, kriminal u Kaludjerici drasticno padne.

nedjo

24.12.2017 00:12

samo da skotove ne puste za 2 dana

Misko

24.12.2017 19:24

Pustili su ih, rade za njih