Ubistvo na Banjici
E-Stock/Katarina Mihajlović
Ubistvo na Banjici

E-Stock/Katarina Mihajlović

Ubistvo na Banjici, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Policija utvrđuje da li je Marko Elek pokušavao da preuzme teritoriji koju kontroliše ozbiljna grupa ili je neki njihov posao pošao po zlu.

Telo su našli prolaznici u lokvi krvi juče, oko šest ujutro, i odmah pozvali policiju. Pored tela je pronađena čaura, zbog čega se sumnja na ubistvo, a daljom istragom treba da se utvrdi da li je likvidiran zbog sukoba oko teritorije za trgovinu drogom i da li je ubijen na drugoj lokaciji, pa je naknadno donet na Banjicu.

Ubistvo na Banjici

E-Stock/Katarina Mihajlović

Ubistvo na Banjici, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

- Ubijeni Elek ima bogat dosije! Nije važio za krupnu ribu, ali nije spadao ni u sitnu. Dovodio se u vezu s poslovima oko narkotika, ali i krađe i drugih kriminalnih dela. Istragom tek treba da se utvrdi kada je ubijen, jer do pronalaska tela nije prijavljeno ništa sumnjivo - rekao je naš sagovornik.

Prema rečima našeg izvora, Elekov leš je poslat na obdukciju, a osim čaure nisu pronađeni neki bitniji tragovi. Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je Elek ubijen zbog poslova oko narkotika.

- U okolini postoje ekipe koja prodaju drogu. Sumnjamo da je ubijen upravo zbog tih poslova. Treba da utvrdimo da li je pokušavao da se nametne, odnosno preuzme teritoriju, koju kontroliše ozbiljna grupa, ili je neki njihov posao pošao po zlu. Ne isključuje se mogućnost da je pokušavao da se ubaci u mnogo jaku ekipu koja je iz susedne zemlje - objašnjava naš sagovornik.

Ubistvo na Banjici

E-Stock/Katarina Mihajlović

Ubistvo na Banjici, Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Prema njegovim rečima, otežavajuću okolnost je što je telo nađeno na javnom mestu i što niko od stanara iz okolnih zgrada nije ništa prijavio.

- Tokom noći padala je kiša i bio je jak vetar. Sumnjamo da su tu situaciju ubica ili više njih iskoristili za svoju naplatu neraščišćenih odnosa. U blizini pored tela bile su i polomljene grane sa drveća, a pločnik je bio skoro čist. Ipak, i pored takvog terena, forenzičari su pronašli određene tragove koji se trenutno proveravaju. Ne isključuje se mogućnost da je ubijen na nekom drugom mestu, a da je telo bačeno i overeno na Banjici - ističe naš sagovornik.

Stanari okolnih zgrada su rekli da su, oko tri sata, čuli samo jedan pucanj, ali na njega nisu obraćali previše pažnju, jer se tokom noću u tom parku skupljaju narko-dileri i narkomani.

- Živim svoj život i gledam svoja posla. Znate, ako vas u kraju neko odgurne dok hodate, vi ćete njemu uputiti izvinjenje. Nažalost, ovde je takav kraj - kroz uzdah priča jedna bakica.

Ona je dodala da su celi kraj i okolinu okupirali prodavci narkotika.

- U tom parku se preko dana igraju deca, ali čim padne mrak, onda se okupi neko društvo i počne tu da vršlja. Svi znaju zašto su tu. Jedni prodaju, a drugi kupuju. Eto, tu je u blizini kolovoz, što odgovara prodavcima.

Kada dođe automobil, samo pretrče nekoliko metara i dođu do automobila, pa se ponovo vrate u park - rekla je starija stanarka zgrade.

Hapšen zbog pljačke kladionice

Marko Elek hapšen je 2007. godine zajedno sa četvoricom kompanjona neposredno nakon pljačke u kladionici "Premijer" u Ulici partizanske avijacije, iz koje su odneli 108.000 dinara.

Tada je utvrđeno da je ova banda za samo dva meseca opljačkala još osam kladionica, apoteka i kafana. Kao vođa bande označen je Elek, koji je pre tih akcija izašao iz Centralnog zatvora. On je tada osuđen na tri godine zatvora zbog više razbojništava.

Uigrana primopredaja

Stanari obližnjih zgrada naglašavaju da im je kraj poznat po dilovanju droge.

- Dileri se okupljaju u parkiću i na mostu koji spaja dve zgrade. Oni glume omladinu koja sedi, ali svi mi vidimo kada kupci dođu i kako im isporučuju drogu. Dok grupa sedi na mostu, prvo im zazvoni telefon, a posle kratkog razgovora pojavi se automobil u garažama. Jedan od njih dotrči, pozdravi se i tada urade primopredaju. Ne znam da li to policija zna, ali niko od stanara to ne sme javno da kaže i da ih prijavi, jer se plaše njihove osvete - rekla je jedna starica, osvrćući se da je neko ne vidi kako razgovara s novinarima.

 

 

Komentari (1)

VladimirR

16.08.2018 11:15

Bako što ih raskrinka? Sad kada to policija sazna ima da vam vršljaju po kraju dokle god ne istrebe narkiće i njihove snabdevače.