Olatz Bilbao Gonzales
Printscreen: Youtube
 Mesto eksplozije

Nenad Vujanović

Mesto eksplozije, Foto: Nenad Vujanović

Stojanović je više puta osuđivan, a nedavno je izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. On je prošle godine iz zatvora doveden u sud kao svedok na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (45), i njegovog kuma Miloša Vidakovića.

Bomba za koju se sumnja da se nalazila ispod vozačevog sedišta u „audiju“ aktivirana je u noći između petka i subote oko 2.30 u ulici Svetozara Papića u naselju Galenika u trenutku dok je devojka sedela na suvozačevom mestu. Stojanović je imao veliku sreću jer se neposredno pre eksplozije udaljio od automobila.

Olatz Bilbao Gonzales

Printscreen: Youtube

Olatz Bilbao Gonzales, Foto: Printscreen: Youtube

 On i njegova prijateljica su izašli iz stana i seli u automobil, ali nedugo zatim je on izašao pod izgovorom da je zaboravio mobilni telefon. Ubrzo je usledila eksplozija, a Stojanovići i komšije iz okolnih zgrada su dotrčali i iz auta izvukli povređenu mis.

- Probudila me je jaka eksplozija i ugledala sam komšije kako iz automobila u plamenu izvlače neku devojku, koja je vrištala od bolova. Među njima su bili Strahinja i njegova majka. Dovukli su je do ulaza u zgradu. Neko je doneo posteljinu, pa su joj previjali noge, koje su neprestano krvarile. Komšije su kofama s vodom pokušavale da ugase automobil koji je goreo. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i devojku je prevezla u bolnicu, a sa njom je otišao i neki mladić - rekla je jedna žena iz zgrade.

Ubijeni Paja Stojanović

print skrin

Ubijeni Paja Stojanović, Foto: print skrin

Oca mu ubili pre tri godine

U sačekuši u zemunskom naselju Galenika, u ulici Jovana Stojsavljevića, 2015. ubijen je Paja Stojanović (44), odranije poznat policiji. Njega je još nepoznati napadač izrešetao ispred zgrade u kojoj je imao stan i gde mu je živela rodbina. Bežeći od metaka, Stojanović je uleteo u zgradu povređen, ali ubica ga je sustigao i u potkrovlju mu pucao u glavu. U prvom trenutku se sumnjalo da je Paja likvidiran zbog Strahinje, ali je istragom obuhvaćen i sin. Na osnovu informacija, inspektori su Strahinju tretirali kao mogućeg osumnjičenog, jer je Paja navodno maltretirao i tukao njegovu majku.

 

Uviđaj nakon ubistva

Nenad Vujanović

Uviđaj nakon ubistva, Foto: Nenad Vujanović

Prema njenim rečima, ceo kraj je uskoro bio pun policajaca, koji su tek ujutru sa nekim kesama otišli odatle odnoseći ostatke automobila.

Naš sagovornik blizak istrazi objašnjava da je bomba bila namenjena Stojanoviću i da je eksploziv bio postavljen ispod vozačevog sedišta.

- Sumnjamo da je ubica bio u neposrednoj blizini, ali da nije imao baš najbolji pogled jer je eksploziv aktiviran nakon što je Stojanović seo i upalio auto i iz njega izašao koji sekund kasnije. Verujemo da mesto gde je automobil bio parkiran nije bilo pregledno i da se napadač više oslanjao na sluh nego na sliku - počinje da objašnjava naš sagovornik.
Naš izvor otkriva da istraga ide u više pravaca, ali se najviše istražuje sukob klanova jer je Stojanović bio u bliskim odnosima sa Milošem Delibašićem zvanim Delija, sestrićem Slobodana Šaranovića.

Uviđaj nakon ubistva

Nenad Vujanović

Uviđaj nakon ubistva, Foto: Nenad Vujanović

 

Ranio pripadnika BIA

Strahinja Stojanović je navodno planirao ubistvo osobe iz srpskog podzemlja 2015. i za taj zločin angažovao je ubice iz Bosne, kako se tada sumnjalo i kako su preneli mediji. Srpska policija je imala saznanja da se Stojanović u Beogradu sastajao sa ekipom kriminalaca iz BiH koju je angažovao za izvršenje likvidacije jedne osobe iz srpskog podzemlja. Policija, međutim, još ne zna ko je bio Stojanovićeva meta, kao ni da li neki od zločina koji su usledili ima veze sa ekipom iz Bosne. U međuvremenu, Strahinja je u februaru 2015. godine uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u oružanom obračunu dve kriminalne grupe u kojem je slučajno u Rimskoj ulici ranjen pripadnik BIA. Tada mu je određen pritvor od mesec dana, ali se ponovo našao na slobodi. Policija je tada sumnjala da taj okršaj ima veze sa navodnim ubistvom koje je u to vreme Strahinja planirao sa bosanskom ekipom.

 - Stojanović je bio osumnjičen da je navodno preko Delibašića naručio likvidaciju svog kuma Vidakovića, ali istraga to nikada nije potvrdila. Od tada su njihove veze postale neraskidive i u usponu. On je takođe tokom istrage bio doveden na suđenje tada optuženom, a danas oslobođenom Delibašiću u vezi sa ubistvom Lukinog brata Nikole, ali se nije baš pretrgao u davanju izjave -navodi izvor „Alo!”. 

Kako „Alo!” saznaje, postoje operativni podaci da se Luka Bojović nakon ubistva Ognjanovića veoma iznervirao i rekao da se ratu klanova mora stati na put.

- Zbog tih informacija i čudne uloge Stojanovića, koji nije nešto visoko kotiran u grupi, ne isključuje se mogućnost da je u pitanju Lukina osveta i da je otvorena sezona lova na suprotni klan, bez obzira na rang - objašnjava naš sagovornik.
Izvor „Alo!” kaže da je na Stojanovića udareno tek sada, i to u Beogradu, ali ne isključuje se mogućnost da su ga namerno pustili da se opusti.

- On je neko vreme boravio u Holandiji, gde je i uhapšen, pa izručen Srbiji. Zanimljivo je da tamo niko nije pokušao da mu naudi, iako se zna da je tu zemlju kontrolisao suparnički klan. Takođe, postoje podaci da je odlazio u Španiju, gde je upoznao ranjenu devojku. Tokom njegovog angažovanja u Holandiji niko ga nije dirao sve dok ga policija nije uhapsila zbog iznude, a u Španiji se kretao kao slobodan čovek - navodi naš sagovornik.

Stojanović je u maju ove godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, pa je možda odlagana odluka za njegovu likvidaciju. Drugi pravac istrage ide u pravcu osvete za ubistvo Radeta Rakonjca (51), kuma Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića, jer je Stojanović dovođen u vezu sa krađom automobila kojim su ubice pobegle nakon likvidacije - rekao je naš izvor.