Beskućnik video osumnjičene
BCI security
Nastao haos u Johanesburgu

Jutjub

Nastao haos u Johanesburgu, Foto: Jutjub

Nepoznati muškarac, koji živi na livadi gde je zapaljen automobil, za koji se sumnja da je korišćen prilikom likvidacije Srbina u Južnoafričkoj Africi, ključni je svedok! Kako saznajemo, policija istražuje da li postoji veza između likvidiranog Kulića, Milana Đuričića Mikija i Gorgija Darmanovića.

Likvidacija se dogodila 17. Jula, oko 14 sati, u predgrađu Randburg u Johanesburgu, kada se automobil "mercedes" bele boje zaustavio ispred BMW-a u kojem se nalazio Kulić sa suprugom Gordanom Marković i još jednim starijim srpskim državljanom!

U “mercedesu” se nalazilo dve do tri osobe, koje su otvorile vatru na Kulića i izrešetale ga sa 30 metaka. Kulić je preminuo na licu mesta, njegova supruga Gordana je pogođena u glavu, dok je nepoznati Srbin, koji je bio sa njima u vozilu, lakše povređen. Nekoliko kilometara od mesta pucnjave pronađeno je spaljeno vozilo na livadi, kao i automatsko oružje. Sumnja se da je upravo to vozilo i oružje korišćeno za likvidaciju.

Beskućnik video osumnjičene

BCI security

Beskućnik video osumnjičene, Foto: BCI security

Merecedes i automatsku pušku pronašla je lokalna policija. Portparol policije Geri Džordan rekao je da je jedan od njihovih policajaca bio u regionu Alensnek kada ga je zaustavila žena i rekla mu da gori automobil u šumi, koja je bila zahvaćena vatrom.

- Naš službenik otkrio je “Mercedes” u plamenu. Delovi su izgoreli, a neki su se od toplote istopili. Policajac je primetio delom uništenu automatsku pušku na zadnjem sedištu, iza vozačevog. Navodi se da onaj ko je zapalio vozilo, zapalio je i šumu kako bi zaustavio svakoga ko bi pokušao da se približi vozilu - ističe Geri Džordan za lokalne medije.

 

Miki žario i palio u Africi

Milan Đuričić zvani Miki (47), rođen je u Loznici, a poslednjih 12 godina života je proveo u Južnoafričkoj republici. Ubijen je 25. aprila 2018. u Johanezburgu, gotovo na istom mestu gde i Kulić. Za njim je bila raspisana interpolova poternica, jer je osuđen na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva Arkana. U JAR se krio od 2006, godine, a za to vreme izgradio je bukvalno carstvo. Bio je, navodno, povezan sa južnofričkim podzemljem, posedovao firme i fabrike, a označavali su ga i kao jednog od narko-bosova u JAR. Niko nije znao gde se nalazi, dok nije identifikovan posle ubistva.

Ključni svedok koji bi mogao da pomogne u identifikaciji napadača je beskućnik, koji živi na livadi nedaleko od mesta gde je zapaljen merecedes.

- Muškarac skitnica je rekao da je video dvojicu "belih" muškaraca kako beže od automobila, uleću u beli "džip", koji ih je čekao u blizini. Zajedno sa njima taj automobil je zamakao u pravcu Nortgejt šoping centra u Johanesburgu - navode afrički mediji i navode da postoji moguća veza između ubistva Kulića, Mikija Đuričića i Gorga Darmanovića. Njihovi mediji su, pozivajući se na izvore iz policije, izneli šokantne detalje o odnosu Darmanovića i Kulića.


- Policija istražuje da li je ubistvo Mikija Đuričića, koji je tražen zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana moglo biti povezano sa smrću agenta Gorga Darmanovića u Beogradu. Darmanović je navodno imao informacije o Mikijevim ubicama, a ubijen je u Beogradu dok je čekao kontak da prosledi te informacije. Iz izvora obaveštajnih službi, proizilazi da je Kulić, koji je bio povezan sa Mikijem, naredio da Darmanović bude ubijen. Darmanovići saradnici su saznali za to, ali ubrzo se dogodilo ubistvo - navodi portal timelive.co.za

Likvidirani Gorg Darmanović

privatna arhiva

Likvidirani Gorg Darmanović, Foto: privatna arhiva

Agent ubijen u Beogradu

Gorgija Gorg Darmanović bivši agent južnoafričke službe i navodno jedna od važnih figura u podzemlju JAR likvidiran je 6.maja 2018. na Novom Beogradu. Ubistvo se dogodilo u ulici Aleksinačkih rudara u prolazu između dve zgrade, kada su se pojavila dvojica muškaraca na skuteru i izrešetala ga. Sreten Matejić (63) iz sela Makrešane pored Kruševca i Saša Đurđanović (44) zvani Taja Bokser iz kruševačkog prigradskog naselja Bivolje, uhapšeni su zbog sumnje da su, po nalogu nedavno ubijenog Dejana Stankovića (70) Ždrokinca iz Kruševca, pomogli egzekutoru da poseje smrt sa skutera! Darmanović je navodno bio dvostruki agent povezan sa mnogim važnim figurama iz južnoafričkog podzemlja, ali i političkog života te zemlje.