Zgrada u kojoj su majka i ćerka popile esenciju
M. Jošida
Zgrada u kojoj su majka i ćerka popile esenciju

M. Jošida

Zgrada u kojoj su majka i ćerka popile esenciju , Foto: M. Jošida

Beogradsko naselje Čukarica juče je šokirala informacija da su majka i ćerka istovremeno izvršile samoubistvo. Kako saznajemo, tragedija se dogodila u 7.40 u ulici Dušana Vlajića na Čukarici. Prema rečima našeg izvora, njih dve su, kada su odlučile da okončaju život, popile hemikaliju koju mnogi stavljaju u zimnicu.

Pročitajte još:

- Jedna žena nije davala znake života kada su lekari došli u stan po pozivu. Druga je prebačena na VMA, gde je izdahnula. Nije poznat razlog zbog kojeg su to učinile. Reč je o snažnom otrovu, koji razara organizam, zbog čega žrtve umiru u velikim mukama - navodi izvor blizak istrazi.

Komšije kažu da nisu dovoljno poznavale Milinu i Ivanu da bi znale zbog čega su to uradile.

- U tom stanu žive baka, ćerka i unuka. Baka je nepokretna. Ona je živa, ali je u teškom stanju, dok su se njena ćerka i unuka otrovale! Svi ih poznajemo samo iz viđenja, ali cela porodica je vrlo kulturna i fina. Čak su komšinici kada je bila na odmoru zalivale cveće i pazile kuću. Koliko smo mi čuli, Milinu je pronašla druga ćerka. Pozlilo joj je kada je i sestru videla mrtvu - priča komšinica.

U stanu Mandića juče nam niko nije otvarao vrata. Samo dan, 17. septembra po podne, Sjeničanke Radovanka (60) i Ivana Popović, majka i ćerka, prerezale su sebi vene i iskrvarile nasmrt!


Porodična drama se dogodila u njihovoj podstanarskoj kući u ulici Jezdimira Lovrića u Sjenici. Majka i ćerka su isekle vene, a policija je pored njihovih tela pronašla i žilete i oproštajno pismo. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali za njih dve nije bilo spasa.
Njihova tela je pronašao Radovankin brat, koji je u sobi strave zatekao jeziv prizor. 


- „Ovo je naša poslednja poruka, tako mora, takav je običaj ljudski. Jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate je smešno, ali neće biti kad te kletva stigne!“ Tako glasi poruka sa zida koju su Radovanka i Ivana napisale pre nego što su izvršile samoubistvo! - kaže za „Alo!” izvor iz novopazarske policije.

Kuća u Sjenici u kojoj se dogodila u tragediji

B. A.

Kuća u Sjenici u kojoj se dogodila u tragediji, Foto: B. A.

 

Otrovali se hemikalijom zbog depresije i otkaza

x novembar 2015. Ljubica Đurđević (57) iz Rekovca kod Jagodine popila je više od pola litra esencije, zbog čega je umrla u kragujevačkoj bolnici. Njeni poznanici su tvrdili da je to uradila zbog gubitka posla.

x mart 2016. Predrag Popović (48) iz Vučja kod Leskovca izvršio je samoubistvo iz trećeg pokušaja. Dva puta je pokušao da se ubije lekovima, najverovatnije zbog depresije, a na kraju je popio esenciju i preminuo u bolnici u Nišu.

x mart 2018. Jelena Nikolić (32) iz sela Rečica kod Žitorađe popila je esenciju i preminula na putu ka Opštoj bolnici u Prokuplju.

Kako saznajemo, majka i ćerka su bile psihički obolele.

- Radovankin brat je zatekao njihove krvave leševe i odmah je pozvao policiju. Na nameštaju je pronašao i njihovo oproštajno pismo, u kojem su objasnile zašto su digle ruku na sebe. U pismu su kratko navele: „Smrt je najbolje rešenje! Nismo više mogle da živimo!” - navodi naš sagovornik iz istrage. 


Sjenička policija je kod Radovanke više puta dolazila na poziv komšija, jer se ona često svađala i sukobljavala sa ćerkom Ivanom.
- To je bio horor! Otvorile bi prozor i onda bi se svađale, a posle toga bi psovale komšije. Nekada po celu noć nismo mogli da spavamo. Deca su nam to slušala, a sva čeljad se plašila - kaže za „Alo!” komšija Hamdija, koji živi u blizini kuće strave.
Radovanka i Ivana su napadale i vlasnika kuće u kojoj su živele, upućivale su mu psovke i pretnje.


- Rade, vlasnik kuće, pustio ih je da žive tu, dao im je dve sobe. To im nije bilo dovoljno, pa su ga napadale. Čovek je bio rob u svom dvorištu! Pre nekoliko godina Radovanki je umro sin. Ni tada nisu želele našu pomoć - kaže komšinica, koja je insistirala na anonimnosti.
U kući u kojoj su majka i ćerka izvršile samoubistvo ostali su krvav tepih i velika lokva krvi na posteljini. Uviđaj su obavili policajci iz Sjenice, posle čega su tela poslata na Institut za sudsku medicinu radi utvrđivanja tačnog uzroka i vremena smrti. Posle obavljene obdukcije Radovanka i Ivana će biti sahranjene u svom rodnom selu.

Komentari (3)

deki

19.09.2018 07:38

Izvrsile samoubistvo jer im je dobro ,jer smo u zlatnom dobu pa ljudi ne mogu da se snadju!

Nina

19.09.2018 09:14

@deki - Ovde je podbacio centar za socijalni rad ciji su one bili korisnici. Rodbina nije nista mogla bez njihove saglasnoti, ali je centar mogao da ih proglasi nesposobnim I smesti u bolnicu. Danas bi obe bile zive I bolest pod kontrolom.

XXL

19.09.2018 15:42

Naravno kada se dogodi da građanin Srbije izvrši suicid u 'boljitku' brže-bolje mu prikače etiketu - ima psihičkih problema.