Selo Trnavac kod Zaječara
GoogleStreetView/Printskrin
Selo Trnavac kod Zaječara

GoogleStreetView/Printskrin

Selo Trnavac kod Zaječara, Foto: GoogleStreetView/Printskrin

Beživotno telo Branislava Mitića (54), iz sela Trnavac kod Zaječara, pronađeno je juče u popodnevnim časovima na dnu Timoka. Telo su, nakon trodnevne potrage, pronašli ronioci.

-Bane je u utorak, kada su bile najveće vrućine, otišao sa svojim kumom da zalivaju baštu koja se nalazi pored Timoka. Nakon nekog vremena, kum je primetio da nema Baneta i počeo je da ga traži po okolnim njivama. Otišao je i do njegove kuće da vidi da se slučajno nije vratio, a da mu se nije javio – kažu meštani Trnavca.

Branislav Mitić

Privatna arhiva

Branislav Mitić, Foto: Privatna arhiva

Kada su shvatili da ga nigde nema, nestanak je prijavljen policiji. Ubrzo su njegov kaćket, naočare i obuću našli na obali Timoka i pretpostavljeno je da je Branislav ušao u reku da se rashladi. Tada je počela potraga koja je trajala do juče.

-Ronioci su njegovo telo pronašli u reci i to oko 800 metara od mesta gde su našli Banetovu garderobu. Tragično je to što je telo nađeno baš na dan rođendana njegove ćerke. Devojka je tog dana napunila 26 godina – kažu meštani.

Nadležni su naložili obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Moguće je da je u pitanju zastoj srca ili davljenje, dok se za sada ne sumnja na nasilnu smrt.