Protest taksisti Slavija
Alo!/Vladimir Marković
Protest taksisti Slavija

Alo!/Vladimir Marković

Ilustracija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Pretučeni Stošić ispričao je da je 24. septembra u večernjim satima stajao u Ulici cara Nikolaja i čekao da se taksista pomeri kako bi se parkirao, ali je tada došlo do svađe, tokom koje je zadobio više udaraca od Mladena P.

Hteo da se parkira

- Vodio sam psa sa suprugom kod veterinara i u povratku sam ženu i ćerku ostavio kod kuće, pa otišao da tražim parking. Kako nije bilo mesta, ušao sam u Ulicu cara Nikolaja i krenuo ka Slaviji, ka parkingu kod crvenih zgrada, gde inače parkiram. Dao sam migavac i stao na pešački jer se ispred mene nalazio taksi, pa sam čekao da izađe mušterija i da se on okrene i ode - počinje priču Stošić.

Penzioner ističe da je očekivao da će se taksi pomeriti napred jer su se iza njega već nalazila tri trojelbusa i kolona automobila.

Pročitajte još:

 

- Taksista je ubacio u rikverc, a ja sam počeo da mu ablendujem. Tada je krenuo da me psuje i viče! Izašao je iz automobila i rekao mi da se pomerm, uprkos mojim objašnjenjima da nemam gde i da može da ide napred. On se tada razgorapadio. Besno je rekao: "Ja da idem napred? Ma ne zanima me, pomeri se!" - prepričava incident Stošić.

Kako kaže, taksista je krenuo ka njemu, a kada je on izašao iz auta kako bi mu pokazao gde može da se pomeri, udario ga je u slepoočnicu.

- Dotrčao je do mene, nisam ni stigao da zatvorim vrata. Udario me je desetak puta, jedva sam rukom zaštitio oko. Na svu sreću, tu se našao neki mladić koji je priskočio, uhvatio ga i obuzdao, dok je on ponavljao da je bokser. Nakon svega, seo je u kola i otišao svojim putem, a ja sam sačekao policiju i Hitnu pomoć, koju je pozvala neka prolaznica - objasnio je napadnuti čovek.

Taksi

Profimedia

Taksi, Foto: Profimedia

 

Ne osećam se dobro

Stošić ističe da ima svu dokumentaciju, kao i da je dao izjavu u policiji.

- Eto šta sam dočekao, a bar da sam bio drzak i bezobrazan. Ne osećam se dobro, manta mi se u glavi i bole me podlivi. Ići ću ponovo kod lekara, a oko mi je još uvek naduveno - rekao je naš sagovornik.

Protiv taksiste Mladena P. podneta je krivična prijava u redovnom postupku za nasilničko ponašanje i nanošenje lakih telesnih povreda, a slučaj je prosleđen Prvom osnovnom tužilaštvu.

Udruženje ne zna ništa

Stošić je za "Kurir" naveo i da je pokušao da stupi u kontakt sa taksi udruženjem, ali su operateri spuštali slušalicu.

- Niko nije kontaktirao s nama. Nemamo informaciju o tom događaju, on nije zaposlen kod nas, već prima usluge radio-centra i može da radi šta hoće u slobodno vreme.

Za postupke je odgovoran samo policiji - rečeno nam je u upravi tog udruženja.

Komentari (5)

rancha

02.10.2018 10:21

bahatim taksisti uzeti dozvolu za taxi delatnost.Lako je starog čoveka udariti i da je bio bahat nije uredu.Neka nađe sebi ravnog pa neka se onda dokaže da je jak,ali tada odmah zove kolege u pomoć.Jadnik.

krpovic2002

02.10.2018 12:41

Taksi udruzenje se pravi mutavo, a kad je napadnut taksista skupi ih se 100 u momentu, blokiraju grad i prave haos. Sve je to bagra nevaspitana, cim postane taksista misli da je nedodirljiv. Da je ovo moj otac dobio batine, nema tog taksi udruzenja koje bi ga spasilo od amene. Posledice po njega ne znam da li bi stigli i da objavite.

Penzioner

02.10.2018 15:13

Taj ludak ne sme da vozi taxi! Oduzmite mu dozvolu!

Ema

02.10.2018 22:28

Objavite koje Taxi udruženje da ih bojkotujemo. Pa će onda naučiti da sankcionisu ovakve spodobe ako rade za njih.

Milena

03.10.2018 06:05

Taksisti su kojoti, jako plasljivi, kad osete cvrsto.