Milan Đuričić Miki
privatna arhiva
Milan Đuričić Miki

privatna arhiva

Milan Đuričić Miki, Foto: privatna arhiva

Kako saznajemo, po telo ubice Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja otputovaće, zbog identifikacije i prevoza, neko od uže rodbine i prijatelja.

- Iako se spekulisalo da će Đuričić biti sahranjen u Južnoafričkoj Republici, gde je živeo nevenčano sa jednom ženom, njegova porodica želi da on počiva u svom mestu. Njegova majka i dve sestre žele da ga sahrane pored njegovog oca, koji je umro pre više godina, kako bi mogle da posećuju njegov grob - rekao je izvor „Alo!“.

Upucan u grudi i vrat

Đuričić je ubijen usred dana, a imao je višestruke povrede u predelu vrata i grudi. „On je oko 13.25 po lokalnom vremenu zaustavio vozilo na semaforu, da bi već u sledećem momentu automobil bele boje blokirao automobil žrtve. Iz njega su izašla dvojica maskiranih muškaraca sa automatskim oružjem i izrešetala vozača automobila”, ispričao je kapetan Makogvajana Maja iz randburške policije. .

 Prve informacije da je Đuričić likvidiran 26. aprila u Johanesburgu u klasičnom mafijaškom obračunu nisu bile pouzdane jer je ubijeni kod sebe imao lažna belgijska dokumenta. Iako je naša policija u Južnu Afriku poslala Đuričićeve otiske prstiju i DNK uzorak, potvrda o njegovoj smrti stigla je iz Johanesburga tek 5. maja. Njegova majka Stana i sestre su odmah obukle crninu, a rođaci i prijatelji su mu palili sveće, iako zvanične potvrde da je baš on ubijen nije bilo.

- Po Loznici se priča da ga je ubio neko od Srba. Takođe pričaju da je tamo navodno imao fabriku eksploziva i da je u Loznici pomagao svoju porodicu - dodaje naš sagovornik.

Đuričić je bio u bekstvu 11 godina, a osuđen je na 30 godina zatvora kao saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića i njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare. Međutim, pre izricanja presude, pobegao je u septembru 2006. sa direktnim izvršiocem Dobrosavom Gavrićem (43) zvanim Duki, koji je pre šest i po godina uhapšen u Južnoafričkoj Republici.
Spekuliše se da su Đuričić i Gavrić imali razrađen biznis u Južnoj Africi i da su bili povezani sa tamošnjim bosovima, ali da je Gavrić bio jači.

Željko Ražnatović Arkan

E Stock

Željko Ražnatović Arkan, Foto: E Stock

Spekuliše se i da se Mikijeva ekipa bavila švercom oružja i preprodajom narkotika i cigareta na Balkanu, a da su drogu isporučivali u BiH, kao i Australiju, jer je tamo čak šest puta skuplja. Navodno su Mikijevi saradnici odavno imali raširen biznis po Loznici i okolini.

Izvor „Alo!“ navodi da je Gavrić odavno po Loznici gradio zgrade, kupio šljunkaru i vodio biznis preko saradnika.