Ognjen Amidžić
Rajko Ristić/Alo!
Ognjen Amidžić

Rajko Ristić/Alo!

Ognjen Amidžić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Danas se navršava 27 godina od kako je putu Petrinja-Glina ubijena je ekipa šabačkog dopisništva RTS-a 1991. godine.

Nastradali su snimatelj Bora Petrović, asistent snimatelja Dejan Milićević i Zoran Amidžić, otac popularnog voditelja Ognjena Amidžića i urednik šabačkog dopisništva RTS-a. 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Automobil u kom se nalazila ekipa RTS-a napadnut je iz zasede i izrešetan 9. oktobra 1991. godine, a sve do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima se dogodila tragedija.

Podaci iz Amidžićeve novinarske beležnice i dokumentacije koju je imao kod sebe ubrzo nakon ubistva pojavili su se u hrvatskom listu "Slobodni tjednik".

U tom listu, osam dana posle ubistva, pojavio se tekst pod naslovom "Pucati na špijune bez zaustavljanja". Iz teksta se vidi da je autor, potpisan sa Jovan Kubura, koristio beležnicu i dokumenta koja je kod sebe imao Amidžić kada je ubijen.

 

Ognjenu i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. 

"I dalje se zvanično ne zna ko su počinioci tog ubistva. Trudio sam se da kroz život ne preuveličavam sopstvenu tugu. To je za mene bio jedan jeziv period, a i mnogi su tada gubili najmilije. Naučio sam da živim s tim", rekao je ranije Ognjen Amidžić.

 

 

Komentari (2)

Nele

09.10.2018 12:44

Da bila su to strasna vremena, ko je nekoga izgubio zna kakav je to bol pogotovo nerazjasnjene pogibije! Tvoje otsc da je ziv bio bi ponosan na tebe i dalje si vedar i nasmejan, a sto mi se najvise svidja objektivan! Ostani takav, neka se tvoje sin uvek ponosi kakvog caleta ima! Naravno i mamu!

TANJA

09.10.2018 14:19

Posto je Ognjen moje godiste,generacija,isli smo na skup.Ispred hotela u Sapcu.Gde su stajali sanduci ubijenih.TO JEDAN JEZIV PRIZOR.UREZAN U MOJE SECANJE.NASTRADALI SU NEVINI LJUDI.