Flaj flaj travel
Printscreen: Youtube
Flaj flaj travel

Printscreen: Youtube

Flaj flaj travel, Foto: Printscreen: Youtube

Koliko će turista ostati bez letovanja koje su uplatili, koji putnici nemaju avionsku kartu za povratak kući i koga je sve prevario menadžment agencije "Flaj flaj" - pitanja su na koje niko nema precizan odgovor. Sve poslovnice agencije "Flaj flaj travel" su zatvorene. Prestali su da prodaju avio-karte, hotelske sobe i paket-aranžmane.

Ova agencija je u blokadi dva meseca, a dug se svakodnevno povećava i trenutno iznosi oko 200 miliona dinara.

- Prošlo je mesec dana od kada je u javnosti objavljeno da je ova agencija dužna, da uzima novac i ne isporučuje uslugu, ali prva kontrola ovu agenciju nije zatvorila, reklamirali su se i dalje i mnogi su tokom maja nastavili da uplaćuju kod njih - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA. - Od trenutka kada je utvrđeno da su nesolventni do zatvaranja poslovnica prošlo je mesec dana! Agencija "Konte" je za manji prestup zatvorena za jednu noć, ispred je postavljen policajac i vlasnik je uhapšen. Kao struka tražimo da postoje isti kriterijumi za sve!

"Flaj flaj" je još pre nekoliko meseci izbačen iz sistema BSP i izgubio je pravo na prodaju avio-karata. U međuvremenu su to radili preko drugih agencija. Međutim, mnogim putnicima su izdavali samo rezervaciju, jer je većina ne razlikuje od prave karte, na kojoj se nalazi broj i link za čekiranje. Ovi putnici su odlazili kući sa odštampanom rezervacijom, a na aerodromu bi shvatili da karta nije plaćena.

- Niko ne zna koliko je takvih ljudi, jer su nekima kupovali karte samo u jednom smeru, pa su na destinaciji shvatili da ne mogu da se vrate - ističe Seničić. - Ljudi su oštećeni i to je učinjeno sa predumišljajem. Nažalost, niko ne zna koliko je oštećenih ljudi.

Prevarili kolege

Osim mnogobrojnih putnika, ceh lošeg poslovanja "Flaj flaja" platiće i čitav niz turističkih agencija sa kojima su radili.

- Prošlog leta je pola miliona dinara "Flaj flaj" ostao nama dužan - kaže Petar Knežević iz "Gran tursa".- Nisu platili autobuse koje su iznajmljivali od nas. Imamo pravosnažnu presudu i mnogi su još prošle godine sa njima raskinuli ugovore od straha da će im se desiti isto.