Lepo vreme
Alo / Masanori Josida
Lepo vreme

Alo / Masanori Josida

Lepo vreme, Foto: Alo / Masanori Josida

Kalendarski jeste, ali ako ste mislili da je i po subjektivnom osećaju jesen zagazila duboko u naše krajeve, prevarili ste se. Hladno vreme neće potrajati još dugo, pa je u oktobru pred nama mini miholjsko leto. Moguće su temperature do čak 25 stepeni Celzijusa.

Sva je prilika da ćemo u lepom vremenu uživati i u 10. mesecu.

Postalo je uobičajeno da u oktobru imamo niz toplih i sunčanih dana, bez padavina, te ih možemo očekivati i ove godine.

Pročitajte još:

 

Drhtali smo od zime ovih dana, ali već od naredne nedelje možemo da odahnemo i da uživamo u lepom vremenu.

Već prvog dana oktobra biće toplije za čak sedam stepeni nego poslednjih dana septembra. Temperature će se kretati iznad 20 stepeni, dok će u subotu temperatura na Celzijusovoj skali dostići 25. podeljak.

U drugoj nedelji oktobra takođe će biti sunčano i toplije nego na kraju septembra, sa temperaturama od oko 20 stepeni Celzijusa.

U nedelju 14.10. temperatura će biti u naglom padu, najviša dnevna će se kretati oko 14 stepeni, a potom će se od ponedeljka ponovo popeti na oko 20.

Prvo naoblačenje u oktobru čeka nas tek 18. u mesecu, a kiša uz pad temperature počeće dan kasnije. 

Poslednjih pet dana 10. meseca biće sunčano i promenljivo oblačno vreme, ali temperature više neće kročiti iznad 20 stepeni.

Za Svetog Luku (31. oktobar) prognozirana je najviša temperatura 19 stepeni uz sunčane intervale tokom celog dana.

Sunčano vreme sa temperaturama od oko 15 stepeni zadržaće se do 10. novembra, a onda sledi kišni period koji će trajati skoro dve nedelje.

Očekuje se da prve pahulje proveju tek na kraju novembra, ali se neće dugo zadržati.

Za one koji ne vole "beli pokrivač" - dobre vesti! Intenzivnog snega u nizijskim krajevima neće biti bar do kraja godine.