Vozači očajni, voze u rikverc na autoputu
Alo!

Vozači očajni, voze u rikverc na autoputu

Alo!

Vozači ne znaju gde će, Foto: Alo!

Najkritičnije je tamo gde se izvode radovi, a o kojima vozači nemaju pojma jer nema nikakvog obaveštenja. 

Vozači koji iz pravca Beograda idu u Paraćin, ali i oni koji iz Paraćina idu u pravcu Niša, prolaze pravu golgotu jer ne znaju kako da se isključe, odnosno uključe na autoput kod petlje Paraćin, gde se izvode radovi.

„Putevi“: Podigli smo tablu

U „Putevima Srbije“ navode da je oborena tabla koju je naša čitateljka pomenula „već podignuta“.

- Obaranje privremene signalizacije je česta pojava u zoni radova i dešava se na dnevnom nivou. Uzroci obaranja signalnih tabli najčešće se dešavaju usled vetra ili brzog prolaska vozila u neposrednoj blizini znaka, a često i vozila (najčešće kamioni) udaraju u njih. Oborena tabla koju pominjete, dok pišemo ovo, već je podignuta! - navode u „Putevima Srbije“.

Naime, na tom potezu nema nikakvog obaveštenja, jer je znak pao i stoji naopako, pa se ne vidi šta na njemu piše.

Nemali broj vozača, kako bi skratio putovanje, odluče se da vozi ili u suprotnom smeru ili u rikverc, rizikujući ne samo svoj već i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Čitateljka „Alo!“, koja se požalila našoj redakciji da zbog radova uopšte nije mogla da s autoputa iz pravca Beograda uđe u Paraćin, navodi da u jednom trenutku uopšte nije znala šta će i kako će.

- Na tom delu gde treba ići da bi se s autoputa skrenulo u Paraćin, na naplatnu rampu, stoji prepreka koja je pala kao i ceo znak, ali su pali naopako, pa se ne vidi šta piše. Inače, onaj ko iz Beograda ide u Paraćin ne može da se isključi kod naplatne rampe, već mora do Pojata, pa da se okrene i da se vrati do Paraćina kako bi se isključio s autoputa. Najbolja varijanta je da se vozači isključe ranije, već kod Ćuprije, da ne idu skroz do Pojata. Međutim, takvog obaveštenje ili bilo kakvog drugog - nema. Kako uopšte nije bilo ni radnika na tom potezu, nismo imali koga da pitamo. Mi smo se okrenuli pre izlaska na Pojate da se ne bismo isključivali s autoputa i platili smo putarinu 1.150 dinara. Čovek na naplatnoj rampi kaže da haos traje već nedelju dana i da će neko poginuti - ispričala je naša čitateljka.

Ona ističe i da oni koji idu u pravcu Niša ne mogu da se uključe na autoput iz Paraćina, već tek kod Pojata.

- Ni tu nema nikakvog obaveštenja. Umesto što se šminka i frizira, ministarki Zorani Mihajlović, ali i onom Zoranu Drobnjaku, što bi da podiže cenu putarine, pametnije bi bilo da rešavaju problem jer je suludo da se vozači ovako pate. Najgore je to što bi neko mogao i glavu da izgubi - navodi ona.

Antrfile Rokvić: Jeste li lude da izginete?

Pevač Nikola Rokvić nedavno je sa svojim pratiocima na Tviteru podelio situaciju s autoputa, odnosno na koji način se vozači dovijaju kako bi skratili putovanje zbog radova.

- Upravo smo odgovorili tri žene da se vrate nekoliko kilometara u suprotnom smeru na autoputu… Kažu, promašile su skretanje, pa da ne obilaze 20 kilometara do sledećeg isključenja… Kažem im: „Jeste li lude da izginete?”, kažu: „Upalile bismo sva četiri“ - naveo je Rokvić.

 

Skočila putarina za strance

Od 15. septembra, cena putarine na autoputevima u Srbiji veća je za vozila sa stranim tablicama. Nova cena je uvedena zbog usklađivanja deviznog cenovnika putarine sa važećim kursom evra. Tako putarina koja je od Beograda do Niša koštala 6,5 evra sada staje sedam evra. Međutim, ako se bude pitao Zoran Drobnjak, putarina će skočiti i za druge vozače. On je krajem jula izjavio da će od državnog vrha tražiti povećanje cene putarine od sledeće godine, i to za 10 odsto.

Komentari (2)

šone

18.09.2018 11:18

Treba da se parkiraju kola i svi bajsom pa će da spuste i cenu goriva i putarinu nema registracija nema kupovina goriva, nema putarine ne krši nikakvo pravo što vozim bajkalo.

pera

18.09.2018 13:54

Nek ide kod Mila kao i svi Crnogorci