Darija Kisić Tepavčević
Printscreen
Darija Kisić Tepavčević

Printscreen

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

Doktorka Darija Kisić Tepavčević otkrila je gostujući na TV Pink jedinu dokazanu stvar koja pomaže u borbi protiv korone. Doktorka Tepavčević je istakla da je virus velika nepoznanica i da možemo samo da se nadamo.

- Možemo da se nadamo da ćemo suzbiti epidemiju, da će i vremenske prilike doprineti tome i da će nestati sa dolaskom visokih temperatura kao što je nestao i SARS. Međutim, mi sada svaki dan viđamo brojeve koji nam ne daju mnogo prostora za nadu. To nisu zapravo brojevi već ljudski životi - rekla je Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević

Tanjug

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug

Ona je potom istakla jedinu poznati stvar koja dokazano pomaže u suzbijanju zaraze.

- Ono što znamo i ono što je pomoglo da se suzbije zaraza u Kini i Južnoj Koreji, to je socijalno distanciranje. Sada shvatamo koliko nam nedostaju i pozdravi i sve one navike da smo blizi jedni drugih, ali jedini poznat način da sprečimo širenje virusa je socijalno distanciranje - zaključila je Tepavčević.

Komentari (2)

Zoran

05.04.2020 09:37

U Australiji je leto ali korona virus i tamo vlada.

Dragan

05.04.2020 09:42

Bez brige, doktorka. Disciplinovane Gospod će sačuvati, a ove pobesnele što ne poštuju distanciranje neka se međusobno zaraze i neka ih korona skloni sa lica zemlje. Ponovo će svet biti lep za dobre ljude.