Grad, malinjaci
Facebook
Grad, malinjaci

Facebook

Grad, malinjaci, Foto: Facebook

Nevreme praćeno jakom kišom, vetrom i gradom veličine oraha, u petak popodne pogodilo je širu okolinu Vranja, nanevši ogromnu štetu na usevima i voćnjacima, od kojih je većina uništena skroz.

Kiša sa gradom i olujnim vetrom napravila je ogromnu štetu na području Poljanice, koja obuhvata 22 sela, od kojih je većina uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Nije delovala protivgradna odbrana, jer je ovde ugašena protivgradna stanica zbog administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, pošto po Kumanovskom sporazumu na ovom području ne sme da deluje čak ni protivgradna zaštita.

Grad, malinjaci

Facebook

Grad, malinjaci, Foto: Facebook

U naselju Oštra Glava, nevreme je nanelo štetu usevima ovdašnjih meštana, kao i voćnjacima i celokupnoj letini. Ranije najavljeno nevreme je zaobišlo sam grad Vranje, gde je pala kratkotrajna sitna kiša.

Kiše je bilo u Vladičinom Hanu i okolini, ali je grad najviše pogodio sela u poljaničkom kraju. Padavine sa gradom gotovo su uništile zasade na imanjima mnogih porodica.

U petak popodne nije bilo struje, interneta ni telefonskih veza u ovim selima u Poljanici. Kratkotrajna slaba kiša pala je na Vranje i u večernjim časovima i to nešto posle 20 sati.