Beograd, centar grada
E-stock/MN Press
Beograd, centar grada

E-stock/MN Press

Beograd, centar grada, Foto: E-stock/MN Press

Srpska prestonica uvek je bila zanimljiva za turiste iz čitavog sveta, a pogotovo sada, u sezoni godišnjih odmora. Čitaoci Alo! svakodnevno se javljaju sa impresijama i pozitivnim pričama o turistima koji ovih dana borave u Beogradu. Međutim, ima i onih koji u glavni grad Srbije dođu iz inostranstva, ali odluče da ovde i ostanu. Čak i da se zaposle!

Nama je posebno za oko zapala lepa i mlada Afrikanka, koju ste sigurno primetili, ako ste ovih dana sedeli u bašti jednog restorana u centru Beograda. Reč je o atraktivnoj Afrikanki Jukeriji Onijebuči (26) koja studira na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu, a došla je iz Nigerije. Pauzu od ispita koristi kako bi stekla iskustvo u poslu, stoga je trenutno na praksi u poznatom beogradskom restoranu. 

Koliko joj se dopala Srbija, kao i Beograd, svedoči i činjenica da Jukerija ima veliku želju da nauči srpski jezik, a za sada zna da kaže „hvala”, „molim”, „izvolite”, stoga se u Beogradu sporazumeva na engleskom.

Lepa studentkinja iz Afrike, od srpskih jela voli samo ljuto jer je na to navikla u Nigeriji. Voli roštilj, ćevape, ali i naš burek.

Jovan Marić sa prijateljicom i Draškom Aćimovićem

alo.rs

Jovan Marić sa prijateljicom i Draškom Aćimovićem, Foto: Pod sjajem zvezda/Bojan Bogdanović

Jukerija je srpskoj javnosti prvi put zapala za oko kada je sa psihologom Jovanom Marićem gostovala u TV emisiji „Pod sjajem zvezda” kod Draška Aćimovića. Marić je u našoj ambasadi u Nigeriji bio od 2014. kao kadar Nove Srbije. Od 2006. do 2009. bio je ambasador u Južnoafričkoj Republici. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

zora vukasinovic

17.07.2018 17:49

vrlo vazno je da voli buek.zato ce uspjeti da dobije stanu boravisnu dozvolu u zemlji srbiji.ima da se usreci bolje nego u svedske.

zz

18.07.2018 02:19

Haha podsjeca me na moga sina znao je dosta srpskoga do 8 godine I od onda sve stalo,sada ima 21 godinu I govori Sa mnom engleski to jeste americki hihi, I on voli cevape